E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGalatasaray'a Riva müjdesi---

Galatasaray'a Riva müjdesi

Galatasaray'a Riva müjdesi
05 Aralık 2010 - 02:02 borsagundem.com

Galatasaray’ın gelecek 50 yılını teminat altına alacağı ifade edilen Riva projesi için teklif sunan 23 firmadan 10’u ön yeterlilik aldı. Şimdi gözler 850 bin metrekarelik arsaya hangi ismin proje yapacağına çevrildi

Riva'daki planları kesinleştirerek önemli bir dönemeci arkada bırakan Galasaray Spor Kulübü, düzenleyeceği ihale için ön yeterlilik alan firmaları açıkladı. Dosya alan 23 firmadan 10’unun ön yeterliliği geçtiğini dile getiren Galatasaray Yöneticisi Işın Çelebi, teklifleri aldıktan sonra yeniden masaya oturularak pazarlık yapılabileceğini açıkladı.
Ön yeterliliği alan firmaları Soyak, Sur Yapı, Kuzu, Acarlar, Bahadır İnşaat, Abarlar, Kayalar, Yamata, Çelikler ve Uzunlar olarak açıklayan Çelebi, bu firmalara 10 Aralık'ta yeniden masaya oturularak niahi kararın alınması için üç soru sorulacağın belirtti. Firmalara, “Hasılatınız ne olacak? Yapacağınız hasılattan Galatasaray'a ne kadar ödeme yapacaksınız? Bunun ne kadarını peşin vereceksiniz?” sorularını yöneltileceğini belirten Çelebi, “Projeden 250 ile 300 milyon dolar arasında bir hasılat bekliyoruz. Projeden ev alanlar tapuyu ihaleyi kazanan şirket son kuruşu ödenince alacaklar. Paranın tamamı Galatasaray hesabına geçtikten sonra tapular verilecek” diye konuştu.

50 yılın güvencesi
Firmaların tümünün olumlu referanslara sahip olduğuna dikkat çeken Çelebi, “Biz uzun vadede hem kendi markasını hem de Galakasaray markasını düşünen bir şirketle anlaşmak istiyoruz. Bu arada 10 Aralık'taki toplantıdan sonra pazarlık için yeniden masaya oturabiliriz” şeklinde konuştu.
Amaçlarını ‘klübün tahsil edebileceği parayı maksimuma çıkarmak’ olarak açıklayan Çelebi, “Bir zamanlar icradan satışa çıkarılan arsanın değerini tüm camiaya ispatlayacağız. Amacımız yeni arsa ve arazi yatırımlarıyla kulübün geleceğini garanti altına almak olacak. Bu arsaya imar almak için uzun zaman bekledik. Ama, bu projeyle en az 50 yıl devam edecek sağlam bir finansal yapıya kavuşacağız” dedi.
Ön yeterliliği alan firmalar
Soyak
Sur Yapı
Kuzu
Acarlar
Bahadır İnşaat
Abarlar
Kayalar
Yamata
Çelikler
Uzunlar
RİVA PLANI
- 1 milyon 175 bin metrekare arazi 850 bin metrekare arsaya dönüştürüldü.
- Arsanın İçinde 150 bin metrekareden fazla özel orman var. Araziyi en cazip kılan özellik bu.
- Planlamaya göre Galatasaray bu arsa üzerine 840 civarında villa yaptıracak.



Tebernüş Kireççi-milliyet.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)