E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray'ı bekleyen büyük tehlifke---

Galatasaray'ı bekleyen büyük tehlifke

Galatasaray'ı bekleyen büyük tehlifke
08 Aralık 2012 - 09:27 borsagundem.com

Portekiz’de fazla kalıp, dün Sivas’a gelen G.Saray bu kez hava değişiminin olumsuz etkileriyle yüz yüze kaldı

Sivas maçı öncesi G.Saray’daki en önemli endişe iklim farkı... Teknik direktör Fatih Terim ve sağlık heyeti, bu konuya kafa yorarken, gerekli tedbirlerin alınmakta olduğu belirtildi.
Sarı kırmızılı takım, 6 günde 3 farklı iklimle karşılaştı. şampiyonlar ligi maçı için Portekiz’e giderken, 12 derecelik İstanbul’dan hareket eden Galatasaray, Braga’ya indiğinde sadece 4 derece fark vardı. Dün ise hava ısındı ve 14 dereceye çıktı. Sarı kırmızılı kafile de bu ılık havayı yaşadıktan sonra özel uçakla Türkiye’ye döndü.
Takımı taşıyan uçak Sivas’a indiğinde termometreler -3’ü gösteriyordu. Sıcak havadan çıkıp birden soğukla karşılaşan futbolcuların canı sıkılırken, asıl büyük sorunun bugün yaşanacağı öğrenildi. Çünkü Sivas’ta maçın oynanacağı akşam saatlerinde havanın oldukça soğuması bekleniyor. Meteoroloji tahminlerine göre ısı akşamın ilerleyen saatlerinde -7 dereceyi bile bulabilecek.
İşte 20 dereceye ulaşan bu ısı farkının takımı olumsuz etkilemesi ihtimali, teknik heyeti harekete geçirdi. Sağlık ekibiyle görüşen Terim, nasıl tedbir alınabileceği üzerinde önemle dururken, doktorlar da gerekenin yapılacağını belirtti.
Buna göre maç saatinde futbolculara özel donanım ve koruyucu kremler verilmesi planlanıyor.
Ani sıcaklık değişikliklerinde oyuncular etkilenebilir. Kalp-damar sistemleri ve kaslar bu değişimlerde ne yapacağını bilemez hale gelebilir. Hatta kalp durmaları bile yaşanabiliyor. 20-21 derecelik fark yüksek değil. Bu durumda maçın engellenmesi gerekmez. Ancak sporcular mutlaka soğuktan korunmalı, devre arasında da formalarını değiştirmeliler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)