E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden DüştüGARAN: Karındaki düşüş---

GARAN: Karındaki düşüş

GARAN: Karındaki düşüş
31 Temmuz 2012 - 16:04 borsagundem.com

Ganati Bankası'nın bilançosu morallare bozdu. hisseler % 2 geriledi, endeksi 65 bininaltına çekti

İMKB'de yükseliş Garanti Bankası'nın bilanço verilerine takıldı. Borsanın lokomotif hissesi olarak bilinen banka bilançosunun beklentinin altında kalması, endeksin 65 bin puan üzerine çıkan endeksi y64 bin 500 puanan altına çekti. Garanti Bankası hisseelri de yüzde 2 gereliyerek 7.04 lira oldu. 
Ak Yatırım ise Garanti Bankası ile ilgili yayınladığı raporda önerisini 'NÖTR' olarak belirledi ve endeksin üzerinde getiri tahmininde bulundu. Garanti Bankası yılın ikinci çeyreğinde net karını önceki çeyreğin yüzde 17 altında 718,5 milyon TL olarak açıkladı. Bu rakam 750 milyon lira olan piyasa beklentisinin altında kaldı.
Ak Yatırım'ın analizine göre, bankanın ilk altı aylık net karı önceki yıla göre yüzde 12 gerilemeyle 1.580 milyon TL olurken, özkaynak karlılığı bu yılın ilk altı ayında yüzde 17,2 düzeyinde gerçekleşti. Bu veriler de geçtiğimizin yılın aynı dönemine göre yüzde 21,8 özkaynak karlılığına göre gerileme ifade ediyor.
Ak Yatırım analistlerinin hazırladığı raporda şu ayrıntılara dikkat çekildi:
"Banka karının yaklaşık 33 milyon TL tutarında takipteki alacak satış gelirine rağmen önceki çeyreğe gerilemesi, karşılık yükünün önceki çeyreğe göre bir hayli artmasından kaynaklanıyor. Banka kredi artışına bağlı olarak (ilk çeyrekte var olmayan) genel kredi karşılık yükümlülüğü ile karşılaşırken, takibe dönüşen krediler nedeniyle de özel karşılıklarında önceki çeyreğe göre %120 oranında artış yaşadı. Garanti Bankası’nın kredileri ilk çeyreğe kıyasla canlanma gösterip %4,9 artmış olsa da artış sektördeki %5,4 büyümenin altında kaldı. Mevduatta ise yine sektördeki %3,2 büyümenin hafif altında %2,8’lik bir artış sağlandı. Garanti Bankası’nın Sermaye Yeterlilik Rasyosu (SYR) ise %16,6 gibi mevduat bankalarının tahmini ortalaması olan %15,1’in oldukça üzerinde gerçekleşti."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaan10 Ağustos 2012 15:49

    spekler garantiyi, sadece kendi ana oyunda kullandıkları hisselerin gidişatını etkilemek maksadı ile endexi yön vermesi açışından kullanıyorlar..

  • metin08 Ağustos 2012 09:38

    borsa eşittir resmi kumar

  • 31 Temmuz 2012 17:17

    iyide diğer hisseler neden düşüyor onu anlamadım.endeksi yükseltirken garnti diğerleri yükselmiyor ya.nasıl dandik bir borsa bu.