E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGaranti BBVA'da Mahmut Akten dönemi---

Garanti BBVA'da Mahmut Akten dönemi

Garanti BBVA'da Mahmut Akten dönemi
02 Ağustos 2024 - 19:00 borsagundem.com

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ'un görevden ayrılma kararı sonrası, banka yönetim kurulu kararıyla Baştuğ'un yerine Mahmut Akten getirildi

Garanti BBVA üst yönetiminde önemli bir bayrak değişimi yaşandı. Genel Müdür Recep Baştuğ görevinden ayrılma kararı aldı.

Banka tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, bugün (2 Ağustos) gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısında, görevden ayrılma kararı alan Baştuğ'un yerine, banka bünyesinde Kurumsal, Yatırım Bankacılığı Hizmetleri ve Global Piyasalar'dan sorumlu olan Mahmut Akten'in getirilmesine karar verildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Mahmut Akten'in, gerekli yasal prosedürler ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun izinlerinin tamamlanmasının ardından genel müdürlük görevine başlayacağı kaydedildi.

Banka, Mahmut Akten'den boşalan koltuğa hangi ismin getirileceğine ise ileri bir tarihte karar verileceğini bildirdi.

Mahmut Akten kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü lisans, Carnegie Mellon Üniversitesi İşletme bölümü yüksek lisans bölümünden mezun olan Mahmut Akten, 1999 yılında ABD’de iş yaşamına başladı. Global bir inşaat şirketinin Finans ve Hazine bölümlerinde çeşitli pozisyonlarda görev aldıktan sonra, 2006 yılında global bir danışmanlık şirketine katıldı. 2006 – 2012 yılları arasında Boston ve İstanbul ofislerinde ve en son Yardımcı Ortak pozisyonunda görevini sürdürdükten sonra, 1 Temmuz 2012 tarihinde Bireysel Kitle Bankacılığından sorumlu Birim Müdürü olarak Garanti BBVA'ya katıldı. 1 Ocak 2017 itibarıyla Bireysel Bankacılık ‘tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Akten, aynı zamanda Garanti Bilişim Teknolojisi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Bankacılık ve işletmecilik dallarında iş tecrübesi 17 yıl olan Akten, Bireysel Bankacılık Pazarlama, Bireysel Kitle Bankacılığı Pazarlama ve Özel Bankacılık Pazarlama alanlarından sorumlu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 111,60
En Yüksek: 113,30
En Düşük: 110,20
Değişim 0,54 %
FK: 4,83
PD / DD: 1,67
İşlem Hacmi 2.190.794.964
Toplam Adet: 19.558.371
Ağırlıklı Ort.: 112,05
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)