E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisGARANTİ HİSSELERİNE 8 TALİP---

GARANTİ HİSSELERİNE 8 TALİP

GARANTİ HİSSELERİNE 8 TALİP
04 Mart 2010 - 08:12 borsagundem.com

Geçen hafta bankacılık sektörüne sürpriz haber olarak düşen Garanti Bankası'nın yüzde 20.85 oranındaki hissesine sahip ortağı General Electric (GE) Capital Corporation'ın bu hisselerini satış kararı açıklamasından sonra bankadaki süreç hızlı işlemeye başladı.

Bankanın içinde due diligence olarak adlandırılan ayrıntılı görüşmeler henüz başlamadı. Çünkü bu görüşmeler aşamasına gelinebilmesi için banka halka açık olduğu için sürecin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve diğer ilgili resmi kurumlara taliplileri bildirmesi gerekiyor. Milliyet Gazetesinin Bankaya yakın kaynaklardan edindiği bilgiye şu anda Garanti'nin satılacak olan hisseleriyle ilgilenen çoğu Avrupalı 8 talipli var. Bunların içinde en büyük alıcı kategorisinde İspanyol ve İtalyan bankaları bulunuyor. Alıcılar içinde yatırım fonlarının da bulunduğu belirtiliyor. Ancak bankanın sahibi Doğuş Grubu'nun ve BDDK'nın yatırım fonlarına sıcak bakmadığı ifade ediliyor. Garanti'nin yüzde 20.85 oranındaki GE hisselerinin satışı için ağırlıklı beklentinin hisselerin yüzde 10 veya 15'nin bir talibe satışı, geri kalanının halka arz edilmesi veya tamamının büyük bir alıcıya satılması ya da tamamının halka arz edilmesi yönünde ağırlık gösterdiği ifade edildi. Garanti Bankası'nın hisselerinin şu anda satış tarihi olan 2005 yılından bu yana çok değerli hisseler haline geldiğini ifade eden kaynak, ''Bu hisseleri halka arzda alacak çok sayıda yatırımcı var. Bankanın değeri çok yükseldi. Bu parayı bir başına verecek alıcı olabileceği gibi halka arzla birlikle belli oranda hisse satışı da gündemde'' şeklinde konuştu. Garanti'nin GE hisselerinin satışının duyulmasıyla ismi ortaya atılan İspanyolların büyük bankası Banco Santander'in henüz banka ile bir teması olmadığı belirtildi. Garanti Bankası'nın ortaklık arayışı sürecinde bankaya danışmanlık yapan JP Morgan'ın şimdi GE'ye aynı aracılık hizmetini vermesi ve dış piyasalarda banka satışı konusunda Santander ile de geçmişten gelen bağlarının bulunması nedeniyle adının ortaya atıldığı ama İspanyol bankanın henüz bir talep iletmediği kaydedildi. İspanyol bankaları içinde Garanti hisseleriyle ilgilenen bankalar arasında Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (B.B.V.A ) ve diğer Avrupalı bankalar arasında da İtalyan Intesa'nın adı öne çıkıyor. Yine haberin duyulmasıyla birlikte haberlere konu olan Arap alıcıların bir talepte bulunmadığı bilgisi de iletildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)