E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis'Garanti'nin kontrolünü alabiliriz'---

'Garanti'nin kontrolünü alabiliriz'

'Garanti'nin kontrolünü alabiliriz'
30 Haziran 2011 - 09:01 borsagundem.com

İspanyol Bankası BBVA SA'nın CEO'su Angel Cano, Türkiye'de Garanti Bankası'nın kontrolünü 2-3 yıllık bir süre içinde ele alabileceklerini söyledi

Garanti Bankası’nın İspanyol ortağı olan Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) CEO’su Angel Cano, 2-3 yıl içinde Garanti’nin kontrolünü alabileceğini açıkladı. Garanti Bankası’nda Doğuş Grubu ile eşit ortak olan BBVA’nın, yüzde 50’den fazla paya sahip olmayı hedefledini söyledi. Cano, “Hedefimiz hisselerin yüzde 100’ünü almak değil. İş yaptığımız ülkelerde stratejik ortağımız olmasını istiyoruz” diye konuştu.Varlıkları bakımından İspanya’nın en büyük ikinci bankası olan BBVA, 2 kasım 2010’da Garanti Bankası’nın yüzde 24.9 hissesini 6 milyar dolara yakın bir değere satın alırken, yüzde 1’lik bir hisse için de opsiyon tanınmıştı. BBVA Başkanı Francisco Gonzalez, o zaman yaptığı açıklamada, “Garanti, biz hiç müdahale etmesek bile gelişecek, büyük bir banka” derken, opsiyon konusunda şunları söylemişti: “5 yıl içinde Doğuş Grubu’ndan yüzde 1’lik hissenin alınıp Garanti Bankası’nın kontrolünü ele almamız konusunda bize tanınan opsiyonu istedikleri zaman kullanabileceğiz. Ancak bunu kullanma konusunda herhangi bir zorunluluk bulunmuyor. Zaman içinde değerlendiririz.”
BBVA, Garanti hisselerinin büyük bir bölümünü General Electric’ten (GE) alırken, Doğuş Grubu’ndan da alım yapmıştı. 5 milyar Euro’luk sermaye artırımının ardından Garanti Bankası’nın hisselerini alan BBVA, yüzde 18.60’lık hisseye karşılık GE’ye 3.7 milyar dolar öderken yüzde 6.29’luk hisse için Doğuş’a 2.06 milyar dolar ödemişti. Bunun karşılığında Doğuş ve BBVA, bankada eşit bir paya sahip olmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet30 Haziran 2011 00:14

    Kim alırsa alsın ama birileri bizi bu soygundan kurtarsın. Garanti bankası komisyon adı altında bizi SOYUYORRRRRRRRRR...