E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemGasurov: Türkiye Boeing almaktan vazgeçerse ABD'li şirket büyük kayıp yaşar'---

Gasurov: Türkiye Boeing almaktan vazgeçerse ABD'li şirket büyük kayıp yaşar'

Gasurov: Türkiye Boeing almaktan vazgeçerse ABD'li şirket büyük kayıp yaşar'
27 Temmuz 2019 - 12:19 borsagundem.com

Havacılık sitesi avia.ru'nun genel yayın yönetmeni Roman Gusarov, Türkiye'nin Boeing uçaklarının alternatifini kolayca bulabileceğini ve olası bir ret halinde ABD'li şirketin büyük bir kayıp yaşayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD tarafından yaptırım uygulanması halinde Boeing alımını da gözden geçirebilecekleri açıklamasını Sputnik'e değerlendiren Gusarov, "Türkiye'nin sivil havacılığı geliştirme konusunda çok ciddi arzuları ve yeni yolcu uçakları alımıyla ilgili büyük planları var. Eğer Türkiye ve ABD karşılıklı ekonomik yaptırımlar uygularsa, Ankara'nın elinde Avrupa'da üretilen Airbus'lar gibi bir alternatifi her zaman var. Bu uçaklar, Amerikan uçaklarının hiçbir şekilde gerisinde değil. Aksine bazı uzmanlara göre Airbus, bazı açılardan Boeing'in önünde"  dedi. 

"ANKARA YAPTIRIMLARA SERT BİR YANIT VERMİŞ OLUR"

Bu bağlamda Türkiye'nin Boeing'den vazgeçmesi halinde ciddi bir kayıp yaşamayacağının kaydeden Gusarov, Ankara'nın bu hamleyle ABD'nin olası yaptırımlarına oldukça sert bir yanıt vereceğini vurguladı.        

Boeing'in de milyarlarca dolarlık bir kayıp yaşayacağına işaret eden Rus uzman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tek koridorlu modern bir Boeing 737'nin fiyatı 2 milyar doların üzerinde. Yani, Boeing'in sadece satıştan milyarlarca dolarlık kaybı olacak. Bunun dışında Boeing yedek parça, onarım ve diğer işlerde on yıllarca süren işbirliğinde de ciddi paralar kazanıyor. Eğer Türk şirketleri Avrupalı üreticileri tercih ederse, tüm bu milyar dolarları Avrupalılar alacak."

Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, "Sayın Trump'a Osaka'da onu söyledim, 'Sizden Patriot almadıysak da sizden biz, 100 yeni nesil Boeing alıyoruz. Bu alışveriş değil mi? Yine de verecekseniz verin. Bu yeni nesil Boeing'in birisi geldi. Ödemesini yapıyoruz, biz iyi müşteriyiz. Böyle giderse bu konuda da düşünmek zorunda kalacağız" diyerek yaptırım uygulanması halinde Boeing alımını da gözden geçirebileceklerini vurgulamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rus Sever28 Temmuz 2019 10:30

    Ben 737 pilotuyum. 2 milyarlik bir ucak gormedim. Bir ucak degeri 150-200 milyon usd arasidir. Abartili bir haber.

  • HALİL TÜRK27 Temmuz 2019 18:06

    artık dünya farklı bir yerde çıkarlar üzerine kurulmuştur.çıkarın nerede ise orada olacaksın.s 400 alır ise abd isteği gibi hareket edemeyecek veya at oynatamayacak.hatta israil dahi kontrol edilebiliyormuş.heleki bir de bunun yanına yeni üretilecek olan s 500 lerden bir yada iki tane daha alır isek tadından yenmez.yıllarca abd içimizde şerefsiz ve satılmışlara paralar vererek Türkiye yi kendilerine mahkum ve kontrol altına almışlardı şimdi o düzen bitti.

  • Urla27 Temmuz 2019 17:46

    Rus istihbaratı kontrolüne girilmiş, tüm adımlarımızı önceden öğrenip manipulasyon yapıyorlar

  • Levent 27 Temmuz 2019 21:19

    Bu bilgileri nerenden uydurduğunu biliyorum sanırım, aman kaynağını gösterme..

  • baturayersin27 Temmuz 2019 17:39

    türkiyede araba var devlet erkanı mersedes audiye biniyor diyanetde gördük

  • ,27 Temmuz 2019 17:06

    bunların her adimi planlı binmeyecegi eşeği yemlemezler

  • Pardus27 Temmuz 2019 14:59

    Rusyanın güdümüne girdik iyiye. Ortodokslar güvenilmez

  • Levent 27 Temmuz 2019 21:22

    Ortodokslar ve protestanlar katolikler gibi değildir. Katolikler Hristiyan olmayan herkesi yolundan sapmış, kafir olarak görmektedir. Putin ve ekibinin din konusuna çok sıcak bakmadığı bir başka gerçektir.

  • Ahmet Kara 27 Temmuz 2019 14:33

    America s 400 den niçin bukadar rahatsızlık duyuyor.Şimdide aldın ama faal olmasın diyor..Demek oluyor ki Başkan ıyi etmiş.Önce güvenlik..Ama düşman yavuzdur.Su uyur düşman uyumaz.Her adımlarında sinsi planları var...

  • VS27 Temmuz 2019 12:59

    BEN BAZI YANLIŞ KARARLARA KARŞI OLMAMA RAHMEN S 400 VE RUSYA İLE İŞBİRLİĞİNİ SONUNA KADAR DESTEKLERİM. BURADA ÜLKEMİN VE VATANDAŞLARIMIZIN ÇIKARLARI SÖZ KONUSU.TERÖRÜ DESTEKLEYEN ABD ÜLKEME ZARAR VERMEKTEN BAŞKA NE YAPTI Kİ