E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGazprom Ukrayna üzerinden Avrupa'ya ne kadar gaz gönderiyor---

Gazprom Ukrayna üzerinden Avrupa'ya ne kadar gaz gönderiyor

Gazprom Ukrayna üzerinden Avrupa'ya ne kadar gaz gönderiyor
11 Şubat 2024 - 17:46 borsagundem.com

Gazprom, Ukrayna üzerinden Avrupa’ya 42.3 milyon metreküp gaz tedarik etti


“Gazprom”, Suca gaz ölçüm istasyonu aracılığıyla Ukrayna üzerinden transit olarak Avrupa’ya günde 42.3 milyon metreküp gaz tedarik etmektedir. Gazprom temsilcisi gazetecilere yaptığı açıklamada, Sohranivka üzerinden pompalama başvurusunun Ukrayna tarafından reddedildiğini söyledi.

Temsilci konu hakkında yaptığı açıklamada “Gazprom, 10 Şubat itibariyle 42.3 milyon metreküplük “Suca” üzerinden Ukrayna tarafınca teyit edilen hacimde Rus gazını Ukrayna toprakları üzerinden transit olarak tedarik etmektedir. Sohranivka için yapılan başvuru ise reddedildi” dedi. 9 Şubat Cuma günü pompalama hacmi 42.4 milyon metreküptü.

Daha önce Ukrayna GTS Operatörünün internet sitesinde 10 Şubat’ta Ukrayna üzerinden gaz geçişinin yaklaşık 42.4 milyon metreküp olabileceği bildirilmişti.

Ukrayna üzerinden geçen transit hat, Rus gazının Batı ve Orta Avrupa’ya sevkiyatı için tek güzergah olmaya devam ediyor. Kuzey Akım üzerinden pompalama tamamen durduruldu. Türk Akımı ve Mavi Akım üzerinden gaz tedariki Türkiye ile Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerine yöneliktir.

Gazprombank'dan TL açıklaması: Transfer yeniden başlıyor

 

Güney Afrika ile Gazprom arasında kritik ortaklık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)