E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıGazprom'un Avrupa’ya gaz sevkiyatı günlük 42 milyon metreküpü aştı---

Gazprom'un Avrupa’ya gaz sevkiyatı günlük 42 milyon metreküpü aştı

Gazprom'un Avrupa’ya gaz sevkiyatı günlük 42 milyon metreküpü aştı
22 Eylül 2024 - 17:14 borsagundem.com

Gazprom'un Avrupa’ya günlük 42,3 milyon metreküp gaz sevkiyatı gerçekleştirdiği bildirildi

Rus enerji devi Gazprom, Avrupa’ya Ukrayna üzerinden gerçekleştirdiği günlük gaz sevkiyatını 42,3 milyon metreküp olarak sürdürüyor. Şirketten yapılan açıklamada, bu gazın Kursk bölgesindeki Sudja Gaz Ölçüm İstasyonu üzerinden gönderildiği belirtildi. Gazprom yetkilileri, Ukrayna tarafının Sokolnaya üzerinden yapılan sevkiyat taleplerini reddettiğini ifade etti.

Gazetemru'da yer alan habere göre Gazprom yetkilileri, “Gazprom, Ukrayna üzerinden Sudja Gaz Ölçüm İstasyonu aracılığıyla Avrupa’ya günlük 42,3 milyon metreküp gaz sevkiyatını gerçekleştirmektedir. Sokolnaya Gaz Ölçüm İstasyonu için yapılan talep Ukrayna tarafından reddedilmiştir.” açıklamasında bulundu.

Bir önceki gün, sevkiyat miktarı 42,4 milyon metreküp olarak kaydedilmişti ve eylül ayında ortalama olarak günlük 42 milyon metreküpten fazla gaz sevkiyatı gerçekleştirildi.

Ukrayna Gaz Taşıma Sistemi Operatörü’nün resmi internet sitesinde, 21 Eylül’de Ukrayna üzerinden yapılan gaz transitinin yaklaşık 42,3 milyon metreküp olacağı bildirildi.

Gazprom Sözcüsü Sergey Kupriyanov daha önce, Kursk bölgesindeki Sudja yakınlarında meydana gelen olayların doğal ve sıvılaştırılmış gaz fiyatlarının keskin bir şekilde artmasına neden olduğunu belirtmiş ve bu durumun kimin çıkarına olduğunu sorgulamıştı.

Ukrayna üzerinden Avrupa’ya yapılan Rus gaz sevkiyatı, Mayıs 2022’den bu yana azalmış durumda. Ukrayna Gaz Taşıma Sistemi Operatörü, Luhansk Halk Cumhuriyeti’ndeki Novopskov kompresör istasyonu üzerindeki kontrolü kaybettiklerini belirterek, Sokolnaya İstasyonu üzerinden Avrupa’ya yapılan sevkiyatın durdurulduğunu duyurmuştu. Gazprom ise bu durumu geçerli bir sebep olarak görmemiş ve sevkiyatın önceki düzende devam edebileceğini açıklamıştı.

Rusya, Gazprom'un yeni LNG rotasını açıkladıRusya, Gazprom'un yeni LNG rotasını açıkladı

 

Gazprom'a ait petrol rafinerisinde yangın!Gazprom'a ait petrol rafinerisinde yangın!

 

Gazprom'dan Gazprom'dan "gaz fiyatları daha da artabilir" uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)