E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGedikli'den dolar yorumu: Kura müdahale tartışılır---

Gedikli'den dolar yorumu: Kura müdahale tartışılır

Gedikli'den dolar yorumu: Kura müdahale tartışılır
10 Ocak 2017 - 13:41 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli, Merkez Bankası'nın kura müdahale etmesi için farklı ensturmanları olduğunu belirtti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli piyasalara ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı. Gedikli, IMF'in 2016 raporuna göre takipteki kredi oranında Türkiye'nin bir çok ülkeden çok daha iyi durumda olduğunu ve Moody's'in dünkü açıklamasının anlamsız olduğunu söyledi.
JCR Başkanı Orhan Ökmen'in Merkez Bankası'nın faiz artırması gerektiğine ilişkin açıklamalarına ise Gedikli, Merkez'in müdahale için tek ensturmanı olmadığını söyledi ve serbest kur sisteminde müdahalenin ne derece doğru olduğunun tartışılır olduğunu belirtti.
Kura müdahale edilmesinin faizi artırıp büyümeyi yerle bir edeceğini kaydeden Gedikli, Türkiye ekonomisinin hedef alındığını ve yeni anayasa görüşmeleri sonrası referanduma giderken ülke ekonomisini dar boğaza sokmak isteyenlerin olduğunu işaret etti.
Fitch'in not kararı öncesinde ise duaya çıkmış olanlar olduğunu, kriz için gün sayanlar olduğunu söyleyen Gedikli, Türkiye'nin kredi derecelendirme kuruluşlarının not kararı ile 1994 yılında krize sokulan Türkiye olmadığını kaydetti.
Ekonomi alanındaki ilgili bakanların gerekli çalışmaları mutlaka yaptıklarını ve manipülasyonlara göz açtırmamaları gerekliliğini belirten Gedikli, siyasi istikrar Türkiye için kıymetli ve bu istikrarın devamı, güçlenmesi için yeni anayasa kabulunün yansıra Cumhurbaşkanlığı sisteminin büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika10 Ocak 2017 22:40

    Rusya'da aynı yollardan geçti, merkez bankasının 80 milyar dolar satması işe yaramadı ve son çare politika faizinde 650 baz puanlık artış yaptı (yüzde 6.5). Rublenin değer kaybetmesi önlendi ve TCMB'nin eninde sonunda yapacağı hamle bu.

  • t10 Ocak 2017 18:44

    Sakın ha müdahale olursa 4.50 nin üstü görülür

  • KERİM10 Ocak 2017 16:37

    DÖVİZCİ.......

  • Ahmet 10 Ocak 2017 14:06

    Sayın ilgililer develasyon oluyor...Gidişata acilen müdahale edilmeli...Daha ne bekleniyor...Ne oldu şimdi....Bir ay öncesine kadar siz dediniz diye 3.10 ile 3.20 den dolarını bozduran vatandaşa kim nasıl bir açıklama yapacak...Eyyy sorumlular çalışmamız gerekiyor....Hadi bakalım enstrümanlarınızı görelim...

  • ismail Midiliç10 Ocak 2017 14:01

    hep aynı hikaya alcaksan alkardesim hepiniz ekonomis oldunuz hepiniz artık incılıgını kaybetdiniz sizlere inanmıyorumz artık

  • Firuze10 Ocak 2017 13:53

    Ne dedi anlayan bana da anlatabilir mı?

  • Ali an10 Ocak 2017 13:48

    Faiz arttır yada kura müdahale et yoksa batacağız ayıp ber Yen'i Türkiye bumu turizm bıttı mıllet maaf işsızlik berbat yazık bereerrr