E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGEİTHNER: ÇİFT DİPLİ RESESYON BEKLEMİYORUM---

GEİTHNER: ÇİFT DİPLİ RESESYON BEKLEMİYORUM

GEİTHNER: ÇİFT DİPLİ RESESYON BEKLEMİYORUM
25 Temmuz 2010 - 23:07 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, ABD ekonomisinin toparlanmaya başladığını, çift dipli resesyon beklemediğini söyledi.

Geithner, NBC televizyonundaki söyleşinde, ''Muhtemelen gelecek yıl veya iki yılda aşama aşama güçlenen bir ekonomi göreceğinizi düşünüyorum. İstihdamdaki büyüme geri gelecek, yatırımlar artacak... fakat bunun için hala uzun bir yolumuz var'' dedi. Şu an yüzde 15 seviyesinde olan sermaye kazançları vergisinin de eski hali olan yüzde 20'ye çıkarılmasını desteklediğini ifade eden Geithner, yüksek kazançlar için yüksek vergilerin ekonomiye zarar vereceğini inanmadığını kaydetti. Küresel ekonomik kriz sırasında devlet tarafından 145 milyar doların üzerinde maliyetle kurtarılan dev tutsat (mortgage) şirketleri Fannie Mae ile Freddie Mac'ın durumuna da değinen Geithner, ''Fannie ve Freddie'yi şu andaki durumlarında koruyabileceğimizi zannetmiyorum. Bu piyasaya köklü değişiklikler getirmek durumundayız'' diye konuştu. Geithner, özel sektörde işe almaların hızlandığını, ancak resesyonun etkilerini tersine çevirmenin zaman alacağını kaydetti. ABD Hazine Bakanı Geithner, finansal sistemi düzenlemeyi amaçlayan reform yasasının krizlerle başa çıkmayı kolaylaştıracağını, ancak krizleri önlemeye yetmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)