E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düştü---

Gelişen piyasa hisseleri düştü

Gelişen piyasa hisseleri düştü
23 Ekim 2013 - 19:51 borsagundem.com

Çin'de para piyasası oranlarının tırmanması üzerine gelişen piyasalar endeksi 7 gündür ilk kez düştü

En büyük gelişen piyasa ekonomisi Çin'de para piyasası oranlarının yükselmesi ile gelişen piyasa hisseleri beş ayın zirvesinden geriledi. OAO Gazprom ve Vale SA emtia üreticilerindeki düşüşlere öncülük etti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1 kayıpla New York saati ile 11:29'da 1,034.17 puana geriledi ve 5 ayın zirvesinden düştü. Şanghay Composite Endeksi yüzde 1.3 gerilerken, Gazprom Rusya'da Micex Endeksi'nin iki ayın en büyük gerilemesini kaydetmesinde baş etken oldu. Brezilya Ibovespa Mart'tan bu yana en yüksek seviyesinden kayıplar yaşarken, Güney Afrika'da hükümet borcunun artabileceği düşüncesiyle rand zayıfladı.

Bunun gelişen piyasalardaki normal bir düzeltme olduğunu söyleyen PT Mandiri Manajemen Investasi'nin fon yöneticilerinden Aldo Perkasa, yatırımcıların gelişen piyasalara yeniden fon girişi yapacağı yeniden dengeleme trendi beklentilerinin devam ettiğini dile getirdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde işlem gören 10 sektör grubunun tamamı gerilerken, emtia şirketleri en az yüzde 1 kayıp yaşadı. Endeks bu yıl içerisinde yüzde 2.1 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)