E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düştü---

Gelişen piyasa hisseleri düştü

Gelişen piyasa hisseleri düştü
24 Şubat 2014 - 09:51 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, "Çin" ile satıcılı seyrediyor

Gelişen piyasalar, Çin'de emlak piyasasına yapılan kredi kısıtlamasının büyümeyi olumsuz etkileyeceği spekülasyonlarının ardından Çin hisselerinin 5 ayın en sert düşüşünü kaydetmesiyle geriledi. Tayland hisseleri ve baht ölümcül bomba patlamasının ardından zayıfladı. 

China Vanke Co. ve Poly Estate Group Co., Shanghai Securities News'ün, Industrial Bank Co. ve diğer adı verilmeyen bankaların emlak sektörü ve çelik ve çimento gibi bağlantılı sektörlerdeki kredileri azalttığını söylemesinin ardından yüzde 6'dan fazla düştü. Industrial & Commercial Bank of China Ltd. Şanghay Bileşik Endeksi'ndeki yüzde 2'lik gerilemeye öncülük etti. Tayland'ın SET Endeksi 2 haftanın en düşük seviyesine inerken, baht dolar karşısında yüzde 0.2 kaybetti. Güney Kore wonu yüzde 0.3 zayıfladı. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saatiyle 13:29'da yüzde 0.6 gerilemeyle 953.18 puan oldu. Çin'deki yerel yönetimlerin artan fiyatları dizginlemek için emlak kısıtlamalarına gitmesi ve bankaların kredileri azaltmasıyla Çin'in önemli şehirlerindeki yeni konut fiyat büyümesi Ocak'ta yavaşladı.

"Çin'deki bu gelişme yatırımcıların gelişen piyasalara olan güvenine zarar verdi," diyen Jakarta merkezli PT MNC Asset Management'ın fon yöneticisi Akbar Syarief, "Şimdi Çin ekonomisinin ne kadar yavaşlayacağını tekrar değerlendirmek durumundalar," şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre gelişen piyasalar endeksi bu sene yüzde 4.9 geriledi ve 12 aylık tahmini kazançlarının 10.1 katında değerlendi. MSCI Dünya Endeksi 2014'te yüzde 0.2 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)