E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düştü---

Gelişen piyasa hisseleri düştü

Gelişen piyasa hisseleri düştü
05 Mayıs 2014 - 13:51 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin imalat verisi ve Ukrayna'daki olayların etkisi ile değer kaybetti

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin'de imalat sanayi verisinin tahminlerin gerisinde kalması ve Ukranya'da şiddet olaylarının artmasının etkisi ile, son üç işlem gününde ilk kez değer kaybetti. Türk Lirası, 2010 yılınan bu yana en uzun rallisine yöneldi.

PetroChina Co., Hang Seng China Enterprises Endeksi'nin yaklaşık altı haftanın en düşük seviyesine inmesine öncülük etti. Rusya'da Micex Endeksi son bir haftanın en düşük seviyesine inerken, ruble dolar karşısındaki iki günlük düşüşünü sonlandırdı. DFM Genel Endeksi, Dubai Islamic Bank PJSC'nin yüzde 7.4 sıçraması ile birlikte, 2008'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 düşüşle, Hong Kong saati ile 16:40'ta, 1,001.75 puana indi. Çin'de, özel sektörün açıkladığı imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksi (PMI), Nisan ayında daralma işaret etti ve dünyanın ikinci en büyük ekonomisindeki yavaşlamanın daha da derinleştiğini gösterdi. Ukrayna, ülkenin doğusundaki sanayi bölgesinde kontrolü yitirme riski ile birlikte, Rusya yanlısı ayrılıkçılara yönelik mücadelesini yoğunlaştırdı. 

Hong Kong'da Parry International Trading Ltd. idari direktörü Gavin Parry, "Çin'de büyümedeki daralmanın devam etmesi, küresel ekonominin halen büyüme sorunları ile karşı karşıya olduğunun bir göstergesi olabilir," dedi ve "Ukrayna'da süren tansiyon da yatırımcıların bekleyişlerini olumsuz etkiliyor" şeklinde görüş bildirdi. 

Gelişen piyasalar göstergesi bu yıl yüzde 0.1'den az bir düşüş gösterdi ve Bloomberg'in derlediği verilere göre, endeksteki şirketlerin toplam piyasa değeri, bu şirketlerin 12 aylık tahmini kar toplamının 10.5 katı düzeyinde. MSCI Dünya Endeksi 2014'te yüzde 1.7 yükseldi ve değerlemesi 14.8 katı düzeyinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)