E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düştü---

Gelişen piyasa hisseleri düştü

Gelişen piyasa hisseleri düştü
15 Aralık 2014 - 10:33 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, enerji üreticilerinin petroldeki düşüş ile gerilemesi 10 ayın en düşük seviyesine yöneldi

Gelişen piyasa hisseleri, enerji üreticilerinin petroldeki düşüş ile gerilemesi ve Çin hisselerinin büyüme endişeleri ile değer kaybetmesinin ardından 10 ayın en düşük seviyesine yöneldi. Endonezya rupisi 16 yılın en zayıf seviyesine indi.

Bangkok merkezli petrol şirketi PTT Pcl yüzde 3 gerileyerek Tayland’ın gösterge endeksini 1 yılın en büyük oranında aşağı çekti. Industrial & Commercial Bank of China Ltd. düşüşü 5. güne taşırken, Tencent Holdings Ltd. 9 Haziran’dan bu yana en düşük kapanışı yapmaya hazırlanıyor. Dubai’de DFM General Endeksi yüzde 2.5 yükselerek, yüzde 26 gerilediği 9 günlük düşüş dönemini sonlandırdı. Rupi yüzde 1.9 değer kaybı ile Ağustos 1998’den bu yana en düşük seviyeye ilerliyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.6 düşerek Hong Kong saati ile 14:11’de 932.91 puana geldi. Brent petrolü, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) petrol fiyatlarının 40 dolara kadar gerilemesi halinde dahi OPEC’in üretimi sabit tutacağını belirtmesinin ardından Londra’da varil başına 60 dolara yakın seviyeden işlem görüyor. Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) araştırma merkezi baş ekonomisti Ma Jun, emlak sektöründeki gerilemenin sürmesi ile birlikte Çin ekonomik büyümesinin gelecek yıl yüzde 7.1’e yavaşlayabileceğini söyledi.

PT Samuel Aset Manajemen Başkanı Agus Yanuar, “Çin Merkez Bankası’nın piyasadaki beklentileri yönetmeye çalıştığı görülüyor. Yatırımcılar da buna reaksiyon gösteriyor. İnsanlar hala Çin ekonomisinin yavaşlayacağı yönünde beklenti içinde” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 6.9 gerilerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 10.7 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 0.7 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)