E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düşüşte---

Gelişen piyasa hisseleri düşüşte

Gelişen piyasa hisseleri düşüşte
12 Mart 2014 - 12:38 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, "Çin" ile 1 ayın en düşüğünde

Gelişen piyasa hisseleri, Çin hisselerinin yarınkı veriden önce gerilemesiyle 1 ayın en düşüğüne indi, gelişen piyasa paraları zayıfladı.

Belle International Holdings Ltd., satışların düşmesinden sonra Hong Kong'da bir senenin en sert kaybını gerçekleştirdi. Hang Seng Endeksi 8 ayın en düşük seviyesine indi ve endeks 2 Aralık'taki zirveden yüzde 19 geriledi. Rusya Micex Endeksi yüzde 3.5 düştü. Güney Kore wonu ve Güney Afrika randı dolar karşısında yüzde 0.5 zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.1 kayıpla Hong Kong saatiyle 16:08'de 945.35 puan oldu. Hafta sonunda Çin'de ihracatın 2009'dan beri en sert düşüşünü yaşadığını gösteren verilerden sonra Çin yarın sanayi üretimi verisini yayımlayacak. Hindistan bugün tüketici fiyatı enflasyonu ve sanayi üretimi verilerini açıklayacak.

"Çin'den gelen kötü veriler bölgesel ticarette yavaşlamaya işaret ediyor ve bu da yatırımcıların güvenini sarsıyor," diyen Manila merkezli BDO Unibank Inc.'nin şef piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, "Çin ekonomisinin devam eden zayıflığı gelişen piyasalardan gelişmiş piyasalara fon akışına sebep olabilir," şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cem12 Mart 2014 23:10

    asıl krız ya bu yıl yada 2015 tedır.. Nedenı avrupa krızden çıkamadı...Japonya politikası tutmadı...Gelışen piyasaları amerıka çıkısı vurdu...Çın yavaslıyor (asıl lokomotıf ulke zaten)...Gerçekten durum kötuleştı