E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düşüşte---

Gelişen piyasa hisseleri düşüşte

Gelişen piyasa hisseleri düşüşte
16 Haziran 2014 - 11:29 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu Irak’taki şiddetin tırmanmasıyla değer kaybediyor

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, Irak’ta tırmanan şiddetin petrol fiyatlarını yükseltmesinin sonucu olarak Korea Electric Power Corp. öncülüğünde petrole bağlı şirketlerin düşüş göstermesiyle, değer kaybına uğradı. Rusya hisseleri yüzde 2 oranında geri adım attı.

Korea Electric, Seul’da 2 ayın en düşük seviyesine geriledi. Korean Airlines Co., 2 haftanın en dik değer kaybını yaşadı. Air China Ltd. ise yüzde 1.3 oranında düştü. Hindistan rupisi dolar karşısında, yükselen petrol fiyatlarının Hindistan’ın ticaret açığını genişleteceği endişesiyle zayıflayarak, bir aydan uzun bir süredir ilk kez 60’ın seviyesinin yukarısına çıktı. Rusya hisseleri, OAO Sberbank ve Gazprom’un düşmesiyle, 27 Mayıs’tan bu yana en yüksek oranda değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, 289 hissenin düşüş ve 206 hissenin değer artışı göstermesiyle, yüzde 0.1 inerek Hong Kong saati ile 14:15’te 1,047.66 seviyesine geriledi. Batı Teksas ham petrolü (WTI) yükselişini dördüncü güne taşıdı ve Brent petrol değer kazandı. Mezhep çatışması, OPEC’in ikinci en büyük petrol üreticisi Irak’ı içsavaş eşiğine getirirken, Irak ordusu dün 270’den fazla militan öldürüldüğünü açıkladı. Ukrayna’da tansiyon, Rusya yanlılarının düşürdükleri uçakta 49 askeri personelin ölmesinin ardından hafta sonu yükseldi.

Irak’taki şiddetin, gelişen piyasalardaki zayıflığının arkasındaki etkenlerden biri olduğunu söyleyen Rizal Commercial Banking Corp. başkan yardımcısı Rico Gomez, “Yükselen petrol fiyatları enflasyonu yukarı itebilir. Önemli ülkelerde krizler yaşandığında piyasaların etkilenmesini bekleriz” yorumunda bulundu.

Gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 4.6 yükselirken, 12 aylık tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 4 artış gösterirken, 15.1 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)