E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düşüşte---

Gelişen piyasa hisseleri düşüşte

Gelişen piyasa hisseleri düşüşte
25 Haziran 2014 - 14:27 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Orta Doğu ve Ukrayna’daki şiddetin tırmanması ile değer kaydediyor

Gelişen piyasa hisseleri, Orta Doğu ve Ukrayna’daki şiddetin tırmanması ve Çin’de yeni hisse satışlarının yeniden başlamasının kaynakların yönünü değiştireceği söylentileri ile değer kaydediyor.

Rusya Micex Endeksi, 8 ayın en yüksek seviyesinden gerilerken, ruble dolar karşısındaki 2 günlük kazancını sonlandırdı. China Telecom Corp., Hong Kong’da işlem gören Çin hisselerinin 4 haftanın en düşük seviyesine gerilemesine öncülük etti. Türkiye hisseleri, Türkiye Garanti Bankası AŞ.’nin düşüş göstermesiyle, yüzde 0.8 değer kaybına uğradı. Endonezya rupiahı ise yüzde 0.8 geriledi. Dubai hisselerinin 3 günlük düşüşün ardından yükseliş göstermesiyle ve yatırımcıların satın alma fırsatları görmeleriyle göstergeyi ayı piyasasına yöneltti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.5 düşüş ile Londra saati ile 09:45’te 1,043.34 puanda seyrediyor. Wall Street Journal’ın Suriye savaş uçaklarının Irak’ta en az 50 kişiyi öldürdüğü haberinin ardından ABD yetkilileri, İŞID militanlarının Irak’ta ele geçirdikleri şeridi kontrol etmeye devam ettiği açıklamasında bulundu. Rusya yanlısı ayrılıkçılar, Ukrayna hükümetine ait bir helikopteri vurarak ateşkesi ihlal ettiler. Çin’in 4 aydan bu yana ilk halka arzı yarın işlem görmeye başlıyor.

Hong Kong’ta bulunan Reorient Financial Markets Ltd. şef Çin ekonomisti Steve Wang, “Irak karmaşası çok daha kötüleşecek. Asya’da piyasaya güven, iç ve dış etkenlerden gelen piyasayı düşürme eğilimde olan baskı ile azaldı” dedi.

Gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 4.1 yükselirken, 12 aylık tahmini gelirlerin 10.9 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 4.4 artış gösterirken, 15.1 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)