E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düşüşte---

Gelişen piyasa hisseleri düşüşte

Gelişen piyasa hisseleri düşüşte
18 Kasım 2015 - 11:03 borsagundem.com

Fed'in tutanaklarını açıklaması öncesinde gelişen piyasalar satıcılı seyrediyor

Gelişen piyasa hisselerinde son bir ayın en büyük rallisi, Çin talebindeki zayıflama ile birlikte emtiadaki düşüş ve yatırımcıların Fed tutanaklarını beklemesi ile birlikte zayıfladı. Güney Kore wonu gelişen ülkelerin para birimlerindeki düşüşlere öncülük etti..

Teknoloji ve emtia grupları en fazla kaybeden gruplar olurken, Bloomberg Emtia Endeksi'nde son 16 yılın yaklaşık en düşük seviyesi yakınındaydı. Tayvan ve Tayland hisseleri, son dört günün üçünde düşüş gösteren MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki kayıplara öncülük etti. Won iki haftanın en büyük büyük yükselişinin ardından geriledi. Fransız polisi, geçen haftaki terör saldırısı sonrası yürüttüğü operasyonlara devam ediyor ve polis, Paris'in banliyösü Saint-Denis'teki operasyonda teröristlerle çatışmaya girdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Hong Kong saati ile 13.34'te yüzde 0.2 düşerek 822.30 seviyesine geldi.Gösterge endeks Salı günü, RSI göstergesinin 30 seviyesine doğru gerilemesinin ardından yüzde 1.3 yükseldi. RSI göstergesinin 30 seviyesine yaklaşması bazı analistler için satışların aşırıya kaçtığı anlamına geliyor.  Fed tutanakları,Fed'in Ekim ayındaki toplantısına ışık tutacak ve Aralık ayında faiz artırımı yapılıp yapılmayacağına dair ipuçları verecek. Bakır ve altın, doların önemlipara birimlerinin çoğu karşısında değerlenmesiyle en az beş yılın en düşük seviyesine düştü.

Jakarta'da PT Ciptadana Securities'den John Teja " Piyasalar büyük ihtimalle bu yılın sonuna doğru yatay ve volatil olacak. Ben müşterilerimize Fed'in faiz artırımını beklemelerini ve uzun dönem için alım yapmadan önce piyasanın tepkisini gözlemlemelerini tavsiye ediyorum" dedi.

Gelişen piyasa hisse senetleri bu yıl yüzde 14 oranında düştü. MSCI Dünya Endeksi yüzde 2 oranında geriledi ve karların 15.9 katı seviyede değerlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)