E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri düşüyor---

Gelişen piyasa hisseleri düşüyor

Gelişen piyasa hisseleri düşüyor
25 Mart 2014 - 10:34 borsagundem.com

Gelişmekte olan ülke hisseleri, teknoloji hisselerinin öncülüğünde 2 gündür devam eden kazançlarını sonlandırdı

Dünyanın en büyük 2 ekonomisinde imalatın zayıflamasının ardından Samsung Electronics Co.'nun teknoloji hisselerindeki kayıplara öncülük etmesi üzerine gelişen piyasaları endeksi 3 gündür ilk kez düştü. Hint rupisi 7 ayın zirvesine tırmandı. 

Satışlarının yüzde 30'unu Amerika'da kaydeden Samsung Seul'daki seansta 6 haftanın en düşüğüne geriledi. Reliance Industries Ltd. ve Oil&Natural Gas Corp., Hindistan'daki seçim izleme kurumunun hükümete doğalgaz zammını ertelemesini söylemesinin ardından sert düşüş kaydetti. Shanghai International Port (Group) Co., China Central Television'ın şirketin  stratejik yatırımcı olarak özel sektör ve uluslararası fon arayacağın söylemesinin ardından yüzde 10 sıçradı. Rus Micex Endeksi 3. gününde de düştü. Rupi ve ruble dolar karşısında en az yüzde 0.3 değer kazandı. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 kayıpla Hong Kong saatiyle 14:20 itibarıyla 952.37 puandan işlem görüyor. ABD'de fabrika siparişleri Mart'ta yavaşladı. Çin'de ise imalatın 5. ayında da zayıflaması, Asya'nın en büyük ekonomisinin büyümeyi destekleyici reformları hızlandırmak üzere harekete geçeceği spekülasyonlarına neden oldu.

Çin'de büyüme yavaşlarsa, daha çok mini teşvik projeleri çıkarılmasının kuvvetle muhtemel olduğunu söyleyen Kim Eng Securities Hong Kong Ltd.'ın satış direktörü Andrew Sullivan, "Küresel ekonomi hâlen zayıf" dedi.

Gelişen piyasalar endeksi bu yıl yüzde 4.9 düştü ve 12 aylık tahmini kazançlarının 9.2 katından değerleniyor. MSCI Dünya Endeksi ise 2014'te yüzde 0.8 geriledi ve 14.6 katsayısıyla fiyatlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)