E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri için erken!---

Gelişen piyasa hisseleri için erken!

Gelişen piyasa hisseleri için erken!
25 Ağustos 2015 - 19:34 borsagundem.com

Milyarder yatırımcı Mark Mobius, gelişen piyasa hisselerini almak için henüz erken olduğunu söyledi

Mark Mobius, yatırımcıların gelişen piyasa hisse senedi alımı için beklemeleri gerektiğini, zira altı yılın en düşük seviyelerinden başlayan yükselişin, genişleyen fiyat dalgalanmaları ile birlikte, kısa süreli olacağını söyledi.

Franklin Templeton Investments'ta gelişen piyasalar grubu başkanı Mobius, "İstikrar görmeden önce birqz daha zaman var," dedi ve "Nakştte bekliyoruz" şeklinde konuştu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yedi gün süren yüzde 11'lik düşüşünü durdurdu ve Londra saati ile 09:52'de yüzde 1.8 yukarıda seyrediyordu. En büyük 30 gelişen piyasanın en az 15'i kayıplarını son zirvelerinin yüzde 20 ve daha fazla altına genişletti ve traderların "ayı piyasası" olarak nitelediği duruma girdi. Endeksin 50 günlük volatilitesinin ölçümü Salı günü 2012'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Mobius, "Yatırımcılar alım yapmak için akın etmek yerine piyasaların istikrar kazanmasını beklemeli," dedi.

Mobius, "Eğer regülatörler bankaların piyasalara para koymasına izin verirse, piyasalara mesaj verirler" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)