E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri tırmandı---

Gelişen piyasa hisseleri tırmandı

Gelişen piyasa hisseleri tırmandı
24 Ekim 2013 - 11:40 borsagundem.com

Sermaye akışının hızlanacağı spekülasyonunun, Çin borsasındaki düşüşü gölgelemesiyle gelişen piyasa hisselerinin çoğu değerlendi

Sıcak para akışının hızlanacağı spekülasyonunun, Çin hisselerindeki düşüşü gölgelemesiyle gelişen piyasa hisselerinin çoğu değer kazandı.

State Bank of India, hükümetin, şirketin sermaye desteği alacak 20 devlet bankası arasında olduğunu söylemesinin ardından 1 ayın zirvesine tırmandı. Bank of Communications Co. ve China Construction Bank Corp., para piyasas oranlarının tırmanması sonrasında yüzde 1.4 değer kaybetti. Güney Kore wonu, yetkililerin yükselişi sınırlamak için müdahale edeceği spekülasyonu üzerine kazançlarını sildi.

Değer kaybeden 227 hisse karşılığında 282 hissenin değer kazandığı MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 1,032.98 puana geriledi. Hindistan'ın S&P BSE Sensex Endeksi Kasım 2010'dan bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. Çin'in gösterge para piyasası oranı, merkez bankasının piyasaya fon eklemekten kaçınmasıyla Temmuz'dan bu yana en büyük artışını kaydetti. HSBC Öncü Çin PMI verisi, dünyanın en büyük 2. ekonomisinde imalatın bu ay beklenenden daha fazla güçlendiğini gösterdi.

FPT Securities Co.'nun araştırma müdürü Giang Trung Kien, Hint hisselerinin şu anda çok cazip göründüğünü ve yabancı yatırımcıların alımlara de vam etmesiyle rallinin genişleyebileceğini söyledi.

Gelişmiş ülke hisselerinin göstergesi MSCI Dünya Endeksi bu yıl yüzde 20 artış kaydederken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 2.1 düştü. Gelişen piyasalar endeksi 12 aylık tahmini kazançların 10.7 katından fiyatlanırken, bu aran MSCI Dünya Endeksi için 14.3 katında seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)