E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri tırmanışta---

Gelişen piyasa hisseleri tırmanışta

Gelişen piyasa hisseleri tırmanışta
15 Temmuz 2014 - 11:37 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri son 16 ayın en yüksek seviyesine tırmandı

Gelişen piyasa hisse senetleri, zayıflayan won nedeniyle Güney Kore ihracatçı şirketlerine gelen alımlar ve Hindistan hisse senetlerimin perakende enflasyonundaki zayıflamanın ardından ralli yapmasının desteği ile değer kazandı ve gösterge endeks 16 ayın en yüksek seviyesine çıktı. 

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung Electronics Co., Seul'deki işlemlerde yüzde 2.6 sıçradı ve 12 Mayıs'tan bu yana en hızlı yükselişine yöneldi. ZTE Corp., ilk yarı kar tahminini yükseltmesinin ardından, Hong Kong'daki işlemlerde değer kazandı. Hindistan hisse senetleri son altı günde ilk kez değer kazandı ve Türkiye'de gösterge endeks beş haftanın zirvesine ulaştı. Won yüzde 0.9 zayıflarken, Rus rublesi düşüşünü dördüncü güne taşıdıç 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 yükselerek, Hong Kong saati ile 15:23'te, 1,065.50 puyana çıktı ve 8 Mart 2013'ten bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirmeye yöneldi. Won bu ay yüzde 1.5 geriledi ve Bloomberg tarafından takip edilen 24 para birimi arasında en hızlı kaybı yaşayan para oldu. Bu durum, gelirlerinin yüzde 80'inden fazlasını Kore dışından sağlayan Samsung gibi şirketlerin kar görünümünü iyileştirdi. Ancak won halen bu yıl yüzde 2.2 değer kazanmış durumda. Hindistan'da yavaşlayan enflasyon, merkez bankası üzerindeki faizleri yüksek seviyede tutma baskısını azalttı.

Seul'de Midas International Asset Management Ltd. CEO'su Heo Pil Seok, "Güney Kore hisse senetleri, istikrar kazanan won ile birlikte, ihracatçı şirketlere yönelik yatırımcı beklentilerinin iyileşmesi ile birlikte, yükselişlere öncülük ediyor," dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TEDBIR15 Temmuz 2014 11:47

    Büyük düzeltme öncesi EM leri şişirdikçe şişirip satışa hazır hale getiriyorlar..Matematik hiçbir zaman yanılmaz.. Dow ve Avrupa borsaları yakın zamanda >20% düzeltme sürecine girecek ve gelişmekte olanlar maalesef çok can yakacak. Temkin ve tedbir!