E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri tırmanıyor---

Gelişen piyasa hisseleri tırmanıyor

Gelişen piyasa hisseleri tırmanıyor
08 Temmuz 2014 - 13:45 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri yükselişini 7. güne taşıyor

Gelişen piyasa hisseleri, Endonezya hisselerinin seçimlerden önce yükselmesi ve Rusya hisselerinin 8 ayın yükseğine çıkmasının ardından, üst üste 7. günde artış gösteriyor. Malezya ringgiti ise Kasım'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Piyasaların tercihi Joko Widodo'nun yarınki seçimleri kazanacağının tahmin edilmesi PT Bank Rakyat Indonesia'nın yüzde 6.2'lik çıkış yakalamasını sağlayarak Cakarta Bileşik Endeksi'ni 7 haftanın yükseğine çıkardı. OAO Gazprom'un yükselişi da Micex Endeksi'ni yüzde 0.8 yükseltti. Merkez bankasının bu hafta faiz artıracağı söylentisi ringgite yüzde 0.4 değer kazandırdı. Hindistan rupisi iki haftanın düşüğünden tekrar yükselişe geçerken, Güney Afrika randı yüzde 0.3 değerlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.2 yükselerek Londra'da 09:06'da 1.066,47 seviyesine çıktı. Endeks, Nisan'dan bu yana en uzun rallisine yaklaşıyor. Lingkaran Survie Indonesia'nın anketine göre Widodo, Prabowo Subianto ile arasındaki farkı yüzde 3.6'ya çıkardı. Anket geçen ayın sonunda yalnızca yüzde 0.5'lik bir fark öngörüyordu. Ukrayna ordusu, Slovyansk ve Kramatorsk şehirlerini geri alarak son 3 aydaki en önemli kazanımlarını elde etti.

Endonezya'daki PT First State Investments'tan fon yöneticisi Amica Darmawan konuya ilişkin '' Son anketler ve yurtdışı oylarının açıklanması Endonezya piyasasını yükselişe geçirdi. Piyasada Widodo'nun politikalarını uygulayabileceği yönünde bir algı var. Yatırımcılar buna ikna olmuş durumda'' yorumlarını yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)