E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri toparlandı---

Gelişen piyasa hisseleri toparlandı

Gelişen piyasa hisseleri toparlandı
23 Ocak 2016 - 15:01 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, 6 yılın düşük seviyesinden yükseldi

Gelişen piyasa hisse senetleri, petrol fiyatlarındaki artış ve merkez bankalarının teşvik paketlerini genişleteceğine ilişkin beklentinin risk iştahını artırmasıyla bu haftaki kayıplarını geri alarak, Ağustos ayından bu yana görülen en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. Rusya Rublesi tüm zamanların düşük seviyesinden sıçradı. 

Enerji şirketleri, Brent petrolün yüzde 9.7 değer kazanarak varil fiyatının 32 dolar seviyesini aşmasıyla MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki yükselişe öncülük etti. Hong Kong'da işlem gören Çin hisseleri, PetroChina Co. Shenhua Energy Co. hisse senetlerinin değer kazanmasıyla, altı yılın düşük seviyesinde yükseldi.

Politika yapıcılar, düşen emtia fiyatlarıya ve Çin'deki ekonomik yavaşlamayla küresel çapta mücadele etmeye yöneliyorlar. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi ekonomiyi desteklemek için Mart kadar yakın bir zamanda ek teşvik açıklayabileceği sinyalini verirken, Malezya'da bankaların rezerv olarak tutmak zorunda oldukları para miktarı, 2009 yılından bu yana ilk kez azaltıldı. Gelişen piyasa hisse senetleri, 2008'den bu yana görüllen en kötü yıl başlangıcından bu yana, 2016 yılında toplam 2.5 trilyon dolar değer kaybetti. 

New York'ta UBS Wealth Management gelişen piyasalar stratejisti Alejo Czerwonko, "AMB Başkanı'nın dünkü açıklamaları, uluslararası yatırımcılar arasındaki algıyı öenmli ölçüde değiştirerek, risk iştahını açıkça artırdı" dedi. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 3.2 tırmanarak 710.66 puan seviyesine yükseldi. Gösterge, Perşembe günü Mayıs 2009'dan beri görülen en düşük seviyede kapatarak, değerlemelerin Mart 2014'ten bu yana en ucuz düzeyine gelmesine neden olmuştu. Endekste, 14 günlük RSI göstergesi Perşembe günü ardı ardına 12. kez 30 seviyesinin altında kapatmasının ardından Cuma günü 35 seviyesine çıktı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)