E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri yine düşüyor---

Gelişen piyasa hisseleri yine düşüyor

Gelişen piyasa hisseleri yine düşüyor
12 Kasım 2013 - 14:55 borsagundem.com

Gelişen piyasalarda Fed'in varlık alımlarını düşüreceği söylentileri düşüşü 9. gününe taşıdı

Gelişen piyasa hisseleri Endonezya'da hisselerin faiz artışından sonra düşüşe geçmesiyle beraber 2006 yılından bu yana en uzun kayıp periyoduna doğru ilerledi. Türk Lirası ve Güney Afrika randı ABD'de parasal genişlemenin azaltılacağı endişeleriyle geriledi.

PT Bank Rakyat Indonesia yüzde 1.4 geriledi. Türkiye'de ise hisseler düşüşünü 3. güne taşırken, PX Endeksi Prag'da bir haftanın en zayıf seviyesine indi. Gelişen ülkeler teknoloji hisseleri Samsung Electronics öncülüğünde son 7 günün ilk tırmanışını kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 gerileyerek Londra saatiyle 12:00'da 991.53 puan oldu. Gösterge endeks ABD ekonomisinde güçlenme işaretlerinin ortaya çıkmasıyla beraber varlık alımlarının yakın zamanda azaltılacağı söylentileri üzerine geçtiğimiz 9 gün boyunca yüzde 4.9 düştü. Endonezya beklenmedik bir şekilde gösterge faiz oranını artırdı.

Londra'da bulunan Commerzbank AG gelişen piyasalar araştırma direktörü Simon Quijano-Evans, "Gelişen piyasalar karışık bir ruh halinde. Cari açık ve enflasyonla karşı karşıya olanlar faizleri yükseltmek durumunda kalıyorlar. Fed'in varlık alımlarını azaltma kararı piyasaların odaklandığı ana faktör olmaya devam ediyor" yorumunu yaptı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde işlem gören 10 sanayi grubundan 9 tanesi gerilerken, telekomünikasyon hisseleri öncülük yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)