E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisseleri yükseliyor---

Gelişen piyasa hisseleri yükseliyor

Gelişen piyasa hisseleri yükseliyor
01 Temmuz 2014 - 14:44 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Çin ve Hindistan imalat sanayindeki yükselişin Rusya hisselerindeki düşüşü dengelemesi ile değer kazanıyor

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, Çin ve Hindistan imalat sanayindeki yükselişin Rusya hisselerindeki düşüşü dengelemesiyle, değer kazanıyor. Rusya rublesi dolar karşısında, düşüşü 3. güne taşıdı.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.1 artarken, yuan üst üste 4. gün de yükselişini sürdürerek Ocak ayından bu yana uzun süreli ralliyi yaptı. Hindistan’ın S&P BSE Sensex Endeksi ise 2 haftanın en yüksek seviyesine tırmandı. Dubai hisseleri, önceki kayıplarını azaltarak 3 günlük düşüşü sonlandırmaya hazırlanıyor. OAO Novatek, Micex Endeksi’nde yüzde 0.3’lük düşüşe öncülük etti ve ruble yüzde 0.9 değer kaybına uğradı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.1 artarak Londra saati ile 09:28’te 1,051.28 puana ulaştı ve Eylül 2012’den bu yana en dik çeyrek dönemlik kazancını sağladı. Bugün açıklana veriler Çin imalat sanayinin Haziran ayında, bu yıl içinde en hızlı şekilde yükseldiğini gösterirken, Hindistan imalat sanayi de genişlemeye işaret etti. Ukrayna Başkanı Petro Poroshenko, dün 100 farklı ateşkes ihlalini örnek göstererek, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ateşkesi sonlandırdı.

BDO Unibank Inc. şef piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, “Yatırımcılari küresel ekonomik büyümenin hızlandığına dair daha çok işaret bekliyorlar. Jeopolitik riskler sürmesi piyasaları sert tutuyor” diye konuştu.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 4.7 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi,  yüzde 5.1 artış gösterirken, 15.2 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)