E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisselerine Çin darbesi---

Gelişen piyasa hisselerine Çin darbesi

Gelişen piyasa hisselerine Çin darbesi
20 Ocak 2016 - 12:02 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin'e ve petroldeki değer kaybına ilişkin endişelerle 2009'dan beri görülen en düşük seviyeye indi

Gelişen piyasa hisse senetleri, Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerinin düşmesi ve petroldeki değer kaybının küresel ekonomik büyüme endişelerini güçlendirmesiyle birlikte 2009 yılından bu yana görülen en düşük seviyesine geri çekildi.

Hong Kong Hang Seng China Enterprise Endeksi, petrol üreticilerinin sert düşmesi ve Hong Kong Doları'ndaki düşüşün küresel sermaye çıkışına ilişkin endişeleri güçlendirmesiyle 2009 yılından bu yana görülen en düşük seviyeye indi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, sanayi şirketlerinin tüm sektörlerdeki düşüşe öncülük etmesiyle, beş günde dördüncü kez düştü. Güney Kore hisseleri, 2012 yılından bu yana görülen en sert satışlara yöneldi. Hindistan Rupisi rekor düşük seviyeye yaklaştı.

Gelişen piyasa hisselerinde Salı günü görülen yükselişin devam edeceğine yönelik beklenti, petrolün varil fiyatının 28 doların altına gerilemesiyle birlikte artan yatırımcı endişelerinin ardından güç kaybetti. Uluslararası Para Fonu (IMF) küresel büyüme görünümünü, gelişen piyasalardaki yavaşlamanın ve Fed kademeli faiz artırımına ilişkin risklerin altını çizerek, azalttı. Bu hafta küresel çapta gelişen piyasa hisse senetlerinden 1.4 trilyon dolar büyüklüğünde değer silindi.

Singapur'da Project Asia Rsearch & Consulting Pte.'den Attila Vajda, “Yatırımcılar küresel görünüme ilişkin kötümser olmaya devam edecektir. Portföylerinde henüz şimdiden bu seneye ilişkin zararlar oluşmuşken, yatırımcılar riskten olabildiğince kaçıyor olacak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)