E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa hisselerinin çoğu geriledi---

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu geriledi

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu geriledi
29 Mayıs 2014 - 11:40 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri ABD verisi öncesi düşüş gösterdi

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, ABD ekonomik verileri öncesinde, Infosys Ltd.'nin değer kaybetmesi ve Filipinlerde büyümenin beklentilerin altında kalması ile geriledi. Çin hisseleri Hong Kong'ta ilerledi. 

Infosys, en üst düzey yöneticisinin istifa etmesi ile Bombay'da yüzde 6 geriledi ve Hindistan hisselerinin üç haftanın en dik düşüşü yaşamasına öncülük etti. Filipinler hisseleri dört haftanın en düşüğüne gerilerken, peso dolar karşısında yüzde 0.3 zayıfladı. Hang Seng China Enterprises Endeksi, Morgan Stanley'in yatırımcılara sigorta şirketi hisselerini alma tavsiyesi vermesi ile China Life Insurance Co. liderliğinde altı haftanın zirvesine tırmandı. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi büyük bir değişiklik yaşamayarak Hong Kong saati ile 13:45'te 1,038.63 puan olurken, 275 hisse geriledi ve 187 hisse yükseldi. Endeks bu ay yüzde 4.4 ilerleyerek Ekim'den bu yana en iyi aylık performansa hazırlanıyor. Bugün açıklanacak olan ABD'nin birinci çeyrek revize büyüme verisinde daralma bekleniyor. Filipinler ekonomik büyümesi, son dokuz çeyrekte ilk defa yüzde 6'nın altında kalarak yavaşladı. 

Gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 3.6 yükselirken, 12 aylık tahmini gelirlerin 11.3 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 2.8 artış gösterirken, 14.9 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail 29 Mayıs 2014 13:11

    bizim burda kimin ne söyledigi belli degil biri cıkıyor 70 hedef diyor biri 80 diyor bakalım ne olcak kimse bişey bilmiyor yada yanıltıorlar bizleri