E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasa paraları kayıpta---

Gelişen piyasa paraları kayıpta

Gelişen piyasa paraları kayıpta
17 Şubat 2016 - 11:18 borsagundem.com

Gelişen piyasa para birimleri iki haftanın düşüğüne inerken, enerji hisseleri değer kaybetti

Gelişen para birimleri iki haftanın en düşük seviyesine indi ve enerji hisseleri endeksi, petroldeki küresel arz fazlasına yönelik endişelerin sürmesiyle üç günlük yükselişini durdurdu. Güney Kore wonu beş yılın düşüğüne geriledi.

Gelişen para birimlerini içeren Bloomberg endeksi, Malezya ringgitinin kayıplarıyla, geri çekilişini ikinci güne taşıdı. Yuan bir aydan fazla süredeki en büyük iki günlük düşüşüne yönelirken, Güney Kore wonu, Güney Kore Merkez Bankası'nın politika faizlerinde indirime gideceği yönündeki beklentilerin artmasıyla zayıfladı. Hong Kong'da işlem gören Çin hisseleri, Eylül'den bu yana gerçekleşen en büyük iki günlük kazancını sonlandırdı. Gelişen piyasa hisse senetleri, Amerikan ham petrolünün varil fiyatının yeniden 30 doların altına inmesinden dolayı enerji üreticilerinin değer kaybetmeleriyle düştü.

Salı günü Suudi Arabistan ve Rusya arasında petrol üretimini Ocak ayı seviyelerinde dondurmak için yapılan anlaşma, 15 yıl içinde OPEC ve OPEC'e üye olmayan ülkeler arasındaki ilk önemli işbirliği oldu, ancak bu anlaşma yatırımcıların bu yıl petrol satışlarına dair kaygılarını hafifletmedi. Suudi Arabistan daha fazla işbirliği için bir açık olduğunu söylerken, gözler Çarşamba günü İran ve Irak arasında yapılacak toplantıya çevrildi. Çin'de yuan cinsinden kredilerin geçen ay yaşadığı sıçrama, bu yükselişin sürdürülemez olduğu yönündeki endişeleri yükseltti ve dünyanın en büyük ikinci ekonomisi için riskleri artırdı.

Singapur'da Oanda Asia Pacific Pte Ltd'den Stephen Innes, "Emtia para birimleri ve gelişen piyasa paraları, petrolün hareketlerine özellikle duyarlılar. Traderlar, risk bekleyişlerindeki mevcut olumlu değişimin gerçek mi yoksa fırtınadan önceki sessizlik mi olduğunu anlamak içim temkinli duruşlarını sürdürüyor" dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, enerji üreticileri grubunun yüzde 1.1 değer kaybetmesiyle yüzde 0.4 düştü ve 728.28 seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)