E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar 13 ayın zirvesinde---

Gelişen piyasalar 13 ayın zirvesinde

Gelişen piyasalar 13 ayın zirvesinde
02 Temmuz 2014 - 12:48 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji şirketlerinin yükselmesi üzerine, 13 ayın zirvesine tırmandı

Gelişen piyasa hisseleri, küresel ekonomiye yönelik güvenin giderek artması ile teknoloji şirketlerinin yükselmesi üzerine, 13 ayın zirvesine tırmandı. Hindistan rupisi altı haftanın en dik artışını kaydetti.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. yüzde 3.5 değer kazanarak teknoloji hisseleri göstergesini rekora taşıdı. Rupi dolar karşısında yüzde 0.6 güçlenirken, S&P BSE Sensex Endeksi rekor kapanış seviyesine hazırlanıyor. Dubai'de DFM endeksi yüzde 7.6 kadar yükseldi. Endonezya rupisi ise yüzde 0.4 düşüş yaşadı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.8 yükselerek Londra saati ile 09:29'da 1,059.97 puan oldu ve yükselişi üçüncü güne taşıyarak 9 Mayıs 2013'ten bu yana en yüksek kapanış seviyesine hazırlanıyor. Dün açıklanan imalat sanayi verilerinde İngiltere'den Çin'e genişleme görülürken, ABD gelişen ülke ihracatçıları için görünümü artırdı. ABD'de bugün özel sektör istihdam, yarın ise tarım dışı istihdam verisi açıklanacak.

PT MNC Asset Management para yöneticilerinden Akbar Syareif, "Önde gelen ekonomilerin sanayi verileri küresel ekonomik görünüme yönelik güveni artırıyor" dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 5.7 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 5.8 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)