E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar 5 ayın dibinde---

Gelişen piyasalar 5 ayın dibinde

Gelişen piyasalar 5 ayın dibinde
04 Şubat 2014 - 09:06 borsagundem.com

ABD'de imalatın beklenenin üzerinde yavaşlamasının ardından gelişen piyasalar endeksi 5 ayın en düşüğüne geriledi

Dünyanın en büyük ekonomisinde imalatın beklenenin üzerinde yavaşlaması ve teknoloji şirketlerinin değer kaybetmesiyle gelişen piyasalar endeksi 5 ayın en düşük düzeyine geriledi.

Lenovo Group Ltd., Motorola Mobility alımının kazançlarına zarar vereceği endişesiyle 2009'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetti. Tencent Holdings Ltd. rekor düzeyden  yüzde 3.4 gevşedi. Satışlarının yüzde 30'unu Amerika'da kaydeden Samsung Electronics Co., Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesine indi. Hang Seng China Enterprises Endeksi, 30 Ocak'tan bu yanaki ilk işlem gününde yüzde 3.2 kayıp verdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi HOng KOng saati ile 12:24 itibariyle yüzde 1.2 düşerek 28 Ağustos'tan bu yana en düşük kapanışını yaptı. ABD'de ISM fabrika üretim endeksi Ocak'ta siparişlerdeki düşüşe bağlı olarak 8 ayın en düşük hızını kaydederek, yıl başında imalatın soğuduğunu gösterdi. Çin ekonomisindeki yavaşlama, ABD'nin teşvik azaltımı ve Tayland'dan Ukrayna'ya gelişmekte olan ülkelerdeki huzursuzlukların yatırımcıları endişelendirmesi, bu yıl küresel piyasalardan 2.9 trilyon dolar dildi.

ABD'den gelen haberlerin kötüleşen beklentileri artırdığını söyleyen BlackRock Inc.'in baş yatırım stratejisti Russ Koesterich, "Fed'in tahvil alımlarını azaltımı ve gelişen piyasa ülkelerinin çoğundaki yüksek borç seviyeleri volatiliteyi yüksek tutacak. Gelişen piyasalalrda uzun vadede iyi değer görsek de, kısa vadede volatilite daha ihtiyatlı bir duruş gerektiriyor" dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nde değer kazanan her hisseye karşılık 10'dan fazla sayıda hisse değer kaybetti. Teknoloji ve sanayi şirketleri yüzde 1.4'ün üzerinde düştü. Çin, Tayvan ve Vietnam borsaları Çin Yeni Yıl tatilinden ötürü kapalıydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)