E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar 6 ayın zirvesinde---

Gelişen piyasalar 6 ayın zirvesinde

Gelişen piyasalar 6 ayın zirvesinde
14 Mayıs 2014 - 11:10 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Çin ve Filipinler ile 6 ayın zirvesinde

Gelişen piyasa hisseleri, Çin'de proje geliştiricilerinin ralli yapması ve Filipinler hisselerinin boğa piyasasına ilerlemesi ile, altı ayın zirvesine yükseldi. Endonezya rupisi gelişen ülke para birimlerindeki yükselişe öncülük etti. 

China Overseas & Investment Ltd. ve Greentown China Holdings Ltd., Çin merkez bankası People's Bank of China'nın bankaları konut kredilerini hızlandırmaya çağırması ile yüzde 4.9'un üzerinde değer kazandılar. Ayala Land Inc., Filipinler borsasının Ağustos'taki düşük seviyesinden bu yana yükselişi yüzde 20'ye taşıması ile 11 ayın zirvesine tırmandı. Güney Kore hisseleri hükümet müdahalesi olduğu söylentileri ile wonun erken saatlerdeki kazancı tersine çevirmesi sonrasında yüzde 1.4 sıçradı. Endonezya rupisi Mart'tan bu yana en dik yükselişi kaydetti. Hindistan hisseleri ise zirve rekorundan düşüşe geçti. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 yükselerek Hong Kong saati ile 14:25'te 1,029.80 puan oldu. Çin merkez bankası People's Bank of China'nın bankaları konut kredilerini hızlandırmaya çağırırken, Başbakan Li Keqiang dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki yavaşlamayı durdurmaya çalışıyor. Asya'nın bu yıl en iyi performans gösteren ülkesi Filipinlerde gösterge endeks, Standard & Poor's tarafından kredi notunun yükseltilmesi ile ilerleme kaydetti. 

Gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 2.6 yükselirken, 12 aylık tahmini gelirlerin 10.7 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 2.3 yükselirken, 14.9 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)