E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar ABD endişesiyle geriledi---

Gelişen piyasalar ABD endişesiyle geriledi

Gelişen piyasalar ABD endişesiyle geriledi
07 Ekim 2013 - 16:41 borsagundem.com

ABD'deki borç tavanı ve kapanma tartışmalarının etkisiyle gelişen piyasalar endeksi geriledi

Gelişen piyasalar endeksi, ABD'de yasakoyucuların borç tavanı ve hükümetin kapanması konusundaki çekişmenin devam etmesiyle düşüş yaşarken, para birimleri zayıfladı ve tahviler geriledi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Londra saati ile 13:44'te yüzde 0.4 kayıpla 1,003.53 puana gerilerken, telekomünikasyon ve malzeme şirtkerlerindeki düşüş bu kayıpalra öncülük etti. Gelişen ülke tahvillerine olan yatırımcı talebi ile ABD Hazine tahvilleri arasındaki fark oranı üç baz puan genişleyerek 347 oldu. Hindistan rupisi, Türk lirası ve Güney Afrika randı dolar karşısında en az yüzde 0.5 düşüş yaşadılar.
Federal hükümetinin kapanmasının ardından 17 Ekim'de sona erecek olan borç limiti tartışmaları ile hareketlenen ABD'de Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, meclisin, borç limitini Başkan Barack Obama'nın karşı çıktığı diğer koşullar ile birlikte paketlemeden artıramayacağını söyledi. Dünya Ticaret Örgütü raporuna göre, gelişen ülke göstergesindeki 21 ülke, ihracatının yüzde 17 kadarını ABD'ye yapıyor.
Londra'da bulunan Standard Bank Group Ltd. şef gelişen piyasalar ekonomisti Tim Ash, "ABD'de borç limitinin son tarihi yaklaştıkça endişe büyüyor, ve uluslararası piyasaları da etkiliyor. Durumun olumlu yanı, Fed'in teşvikleri azaltması ertelenmeye devam edebilir, böylece küresel piyasalar için daha fazla likidite oluşur. Olumsuz yanı ise küresel piyasalar ve reel ekonomi açısından yıkıcı bir durum oluşabilir" ifadelerini kullandı.
Gelişen ülke hisseleri, ABD'deki anlaşmazlıkların Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alım programını sürdürmesine neden olabileceği düşünceleriyle, 4 Ekim itibarıyla son dört günde yüzde 2.1 yükselmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)