E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar bugün de yükseldi---

Gelişen piyasalar bugün de yükseldi

Gelişen piyasalar bugün de yükseldi
19 Kasım 2013 - 10:04 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri yatırımcıların Çin iyimserliğinin devam etmesiyle yükselişe devam ediyor

Gelişen piyasa hisseleri yükselişini 4. güne taşırken, tüketici ve sanayi firmaları bu yükselişe öncülük etti. Güney Kore wonu iki yılın zirvesine yaklaştı, Hindistan rupisi ise tırmanışa devam etti.

Güney Kore'nin en büyük otomobil üreticisi Hyundai Motor Co. bu ayın en yüksek seviyesine tırmandı. Apple Inc. için kamera lensleri üreten Largan Precision Co. neredeyse 3 ayın zirve seviyesine sıçradı. Energy Development Corp. geçtiğimiz günlerde gerçekleşen güçlü tayfunun ardından Leyte'de bulunan fabrikaların hiç birinin işlev göstermediğini açıklaması üzerine 3 yılın en düşük seviyesine geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 yükselerek Hong Kong saatiyle 13:52'de 1,029.40 puan oldu ve 31 Ekim'den bu yana en yüksek kapanışa doğru ilerledi. Endeks, Çin'de açıklanan ekonomik reformlarla beraber geçtiğimiz 4 gün boyunca yüzde yüzde 5.1'lik ralli gerçekleştirdi. Yatırımcılar ABD ekonomisinin görünümüne yönelik bu akşam Fed Başkanı Bernanke'nin konuşmasında ipuçları bulabilirler.

Manila merkezli BDO Unibank Inc. şef piyasa stratejisti Jonathan Ravelas, "Çin'deki ekonomik reformun istikrarlı bir ekonomik büyümeye yol açacağı iyimserliği var bir yandan, diğer yandan ise ABD'de varlık alımlarının azaltılması tehditi politikanın genişlemeci kalacağı sinyalleriyle yumuşadı" yorumunu yaptı.

Hang Seng China Enterprise Endeksi yüzde 1.2 ilerleyerek 8 Mart'tan bu yana en yüksek kapanışa doğru ilerledi. Endeks geçtiğimiz 4 gün boyunca yüzde 11 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)