E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar Çin endişeleriyle düştü---

Gelişen piyasalar Çin endişeleriyle düştü

Gelişen piyasalar Çin endişeleriyle düştü
25 Şubat 2016 - 11:59 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri Çi'e yönelik büyüme endişeleriyle düştü

Gelişen piyasa hisse senetlerinin çoğunluğu, Çin para piyasası oranlarının sıçrama yapması ve son yükselişlerin ekonomik görünüme bakıldığında abartılı olduğu endişesiyle Çin hisse senetlerinde bir ayın en hızlı düşüşüne neden olan satışların desteği ile geriledi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki 10 sanayi endeksinden beşi, sanayi ve tüketici hisselerinin öncülüğünde geri çekildi. China Mobile Ltd, Industrial & Commercial Bank of China ve China Construction Bank Corp. düşüşe en büyük katkıyı veren hisseler oldu. Taiex Endeksi, Tayvan Semiconductor Manufacturing Co. ve Hon Hai Precision Industry Co'ın teknoloji hisselerinin yükselişine öncülük etmesiyle, iki ayın yükseğine tırmandı. Gelişen ülke para birimleri Çarşamba günü petroldeki yükselişin Malezya ringgitini güçlendirmesiyle birlikte yatay seyretti
Çin'de gecelik para faiz oranları, bu ayın başındaki Yeni Yıl tatili öncesinden bu yana en hızlı artışını gösterdi ve Şanghay Birleşik Endeksi, Ocak ayındaki en düşük seviyesinden başlayarak, Çarşamba itibariyle yaptığı yüzde 10'luk yükselişin abartılı olduğu yönündeki spekülasyonla düştü. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Çin'de politika yapıcıların, son 25 yılın en düşükbüyümesine yol açan yavaşlamayı durduramaycakları endişesi ve ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar sonucu, 2016'da yüzde 7.2 düştü.
Bangkok'ta Tisco Financial Group Pcl'den Komsorn Prakobphol, " Petrol fiyatları bir süre daha düşük seviyelerde kalacak ve Çin'deki ekonomik toparlanma yavaş gerçekleşecek ve bu faktörler gelişen ekonomilerdeki büyümeyi sınırlayacak. Yatırımcılara, cazip değerlemelerden dolayı gelişen piyasa hisse senetlerinde yatırımlarını artırmalarını tavsiye ediyoruz, ancak küresel ekonomik yavaşlama ve petrol fiyatlarındaki volatiliteden dolayı, temkinli hareket etmeliler" dedi.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, önceki iki günde yüzde 1.7 düştükten sonra, Hong Kong saati ile 13,59'da fazla değişmeyerek 736.56 seviyesinde kaldı. Endeksteki şirketlerin toplam piyasa değeri, bu şirketlerin önümüzdeki 12 ay için tahmini kar toplamının 10.8 katı düzeyindeydi. Bu oran MSCI Dünya Endeksi için 14.8 seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)