E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Gelişen piyasalar Çin ile yükseliyor---

​Gelişen piyasalar Çin ile yükseliyor

​Gelişen piyasalar Çin ile yükseliyor
01 Temmuz 2014 - 19:46 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Çin ve Hindistan imalat sanayindeki yükseliş ile değer kazanıyor

Gelişen piyasa hisseleri, Çin ve Hindistan imalat sanayindeki yükseliş ile değer kazanıyor. Rusya rublesi dolar karşısında, Ukrayna’nın ateşkesi bozmasıyla düşüşü 3. güne taşıdı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.1’den az yükselerek New York saati ile 11:21’de 1,051.97 puana ulaştı. Endeks, Haziran itibarıyla 3 ay içinde yüzde 5.6 artış göstererek Eylül 2012’den bu yana en dik çeyrek dönemlik kazancı sağladı. Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.1 artarken, yuan üst üste 4. gün de yükselişini sürdürerek Ocak ayından bu yana uzun süreli ralliyi yaptı. Hindistan’ın S&P BSE Sensex Endeksi ise 2 haftanın en yüksek seviyesine tırmandı. Brezilya Ibovespa yükselişi 2. güne taşırken, Dubai hisseleri 4 günden beri ilk kez yükseliş gösterdi.

Bugün açıklanan veriler Çin imalat sanayinin Haziran ayında, bu yıl içindeki en hızlı yükselişini gerçekleştirdiğini gösterirken, Hindistan imalat sanayi de genişlemeye işaret etti. Ukrayna Başkanı Petro Poroshenko, dün 100 farklı ateşkes ihlalini örnek göstererek, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ateşkesi sonlandırdı.

Paris’te bulunan BNP Paribas SA gelişen piyasa hisseleri ve türev ürünler stratejisi müdürü Martial Godet, “İmalat sanayi göstergesi Çin hisseleri için oldukça destekleyici. ABD faiz oranları artmadıkça, gelişen piyasa yatırımcıları Asya piyasalarındaki yükselme ile rahat olacaklar.” ifadelerini kullandı.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 4.9 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi,  yüzde 5.6 artış gösterirken, 15.2 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)