E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar Çin'le yükseldi---

Gelişen piyasalar Çin'le yükseldi

Gelişen piyasalar Çin'le yükseldi
05 Ağustos 2013 - 14:22 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin'de hizmet sektörü verisindeki yükselişten destek buldu

Gelişen piyasa hisse senetleri, HTC Corp.'un teknoloji hisselerindeki yükselişe öncülük etmesi ve Çin'de hizmet sektörü endeksinin Mart ayından bu yana ilk kez yükseliş göstermesinin ardından, çıkışını üçüncü güne taşıdı.
HTC, hisse geri alımı planladığını açıklamasının ardından Taipei'deki işlemlerde yüzde 7 değer kazandı. LG Electronics Inc., Seul'deki işlemlerde yüzde 1.8 prim yaptı. Güney Kore para birimi won, Hindistan rupisi ve Maleya ringgiti ile birlikte gelişen ülke paralarındaki kazançlara öncülük etti. Borsa İstanbul'da gösterge endeks BİST 100, son iki haftanın zirvesine tırmandı.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 yükselerek, Hong Kong saati ile 15:19'da, 958.83 puana çıktı. Çin'de imalat sanayi dışı satınalma yöneticileri endeksi (PMI), 3 Temmuz'da açıklanan resmi verilere göre, Temmuz ayında 54.1 sevieysine yükseldi. Bugün HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in açıkladığı diğer bir veriye göre, Çin'de hizmet sektörü PMI Temmuz ayında değimedi. ABD'de Cuma günü açıklanan Temmuz ayı tarım dışı istihdam verisi 162.000 arttı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 185.000 artması bekleniyordu.
Manila'da Metropolitan Bank & Trust Co. başkan yardımcısı Allan Yu, "Açıklanan veriler, Çin'de ekonomik yavaşlamanın sürekli ve keskin olmayacağı spekülasyonunu desteklerken, ABD istihdam verisi, Fed'in varlık alımlarını azaltmasının Eylül ayından sonraya sarkabileceği görüşünü güçlendirdi" dedi ve "Çin dünyanın ikinci en büyük ekonomisi. Bu nedenle, bu ülkedeki toparlanma gelişen piyasalar için olumlu olacak ve Fed'in teşvikleri azaltmasının sonraya kalması küresel likidite ve fonların gelişen piyasalara akması açısından pozitif olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)