E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGelişen piyasalar çok mu satıldı?---

Gelişen piyasalar çok mu satıldı?

Gelişen piyasalar çok mu satıldı?
25 Haziran 2013 - 22:05 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisselerinde sert düşüşler yerini alımlara mı bırakacak?

Fed´in yıl sonunda varlık alımlarını azaltmaya başlayabileceği yönündeki açıklamalar gelişen piyasaları ciddi şekilde etkiledi. Gelişen piyasa para birimleri hızla gerilerken, tahvil faizleri yükseldi. Bugün ise hava biraz durulmuşa benziyor. Borsalar primli, faizler geri çekiliyor.
Peki Fed açıklaması sonrası sert düşen gelişen piyasalar aşırı mı satıldı?
BNP Paribas, gelişen piyasa tahvillerinin 2008´den bu yana en büyük düşüşünü kaydettiğini bildirdi. AXA Investment Managers gelişen Piyasa sabit getirililer birimi başkanı Damien Buchet, "Son geri çekilmenin gelişen piyasalarda yeni fırsatlar için kapı açtığını düşünüyoruz. Gelecek birkaç hafta cazip giriş noktaları için uygun olabilir" dedi.
Buchet, gelişen piyasaların son dönemde aşırı satıldığını düşünen tek uzman değil. UBS stratejisti Bhanu Baweja, dün yazdığı raporda, satışların yeterince ileri gittiğini, satış dalgasının nefes alabileceğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yılmaz26 Haziran 2013 01:57

    30 temmuzda bernanke yine fomc toplantısından sonra konuşacak o zaman kadar piyasalar yine diken üstünde olacaklar....

  • Fiyatlama sorunlu26 Haziran 2013 01:41

    Fiyatlama sorunlu bu şekilde olamaz 2014 de daha 1 yıl var böyle saçma fiyatlama olmaz.Diyelimki fiyatladılar 1 haftada bitti daha sonra ne olacak?2014 de ne olacak?Tekrar fiyatlanmayacakmı?Saçmaladılar bence sanki 15 gün sonra bitecek gibi fiyatlamadır bu!

  • Komplocu25 Haziran 2013 22:51

    filigranlı kağıt, renkli kağıt ve sarı kağıt arasında seçim olacak. Sonuçta 3 kağıt ekonomisi.