E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar dönüm noktasında!---

Gelişen piyasalar dönüm noktasında!

Gelişen piyasalar dönüm noktasında!
15 Mart 2016 - 16:54 borsagundem.com

'Para Sihirbazı' olarak bilinen ünlü yatırım Uzmanı Mobius, "Dört yıllık bozgunun ardından gelişen ülke piyasaları dönüm noktasında" dedi

Uluslararası piyasalarda "yatırım gurusu" olarak bilinen Mark Mobius, dört yıllık türbülansın ardından gelişen ülke piyasalarının bir dönüm noktasında olduğunu söyledi.

Tüm olumsuzluklara rağmen Asya'nın umut vadettiğini belirten Mobius, "Çok büyük bir kötümserliğin egemen olduğu gelişmekte olan Asya ülkelerinde Çin hala büyük bir büyüme hikayesi, Hindistan "çok iyi bir oranda" büyüyor ve para birimi yüzde 28 düşük olan Malezya cazip bir gelecek sunuyor. " diye konuştu.

Kuala Lumpur'da konuşan Templeton Yönetim Kurulu Başkanı Mobius, " Yatırımcıların gelişen piyasalarda ağırlığının az olması beni mutlu ediyor. Büyümenin etkisiyle özellikle Asya'da toparlanma potansiyeli çok büyük. Emtia fiyatları dibi gördü. ABD piyasaları zirve yaptı. Ve bundan sonra ya yatayda yada düşmeye başlayacak. Bu gelişmekte olan piyasalar için iyi bir haber. Fed bu yıl faizleri yükseltmeyi boşlayabilir. Bu da paranın daha iyi fırsatlar aramasına neden olabilir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)