E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar düşüşte---

Gelişen piyasalar düşüşte

Gelişen piyasalar düşüşte
12 Haziran 2014 - 10:20 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, son ralliler ile üç yıldan bu yana en yüksek seviyeye ulaşan değerlemelerin abartı olduğu endişeleri ile düşüyor

Gelişen piyasa hisseleri, son ralliler ile üç yıldan bu yana en yüksek seviyeye ulaşan değerlemelerin abartı olduğu endişeleri arasında, finans şirketlerindeki düşüşlerin öncülüğünde son iki haftanın ilk üst üste iki günlük gerilemesine hazırlanıyor. 

New China Life Insurance Co., Çin'de yarın açıklanacak olan ve sanayi üretminin de aralarında bulunduğu veriler öncesinde, Hong Kong'ta işlem gören Çin hisselerinin göstergesinde yaşanan, son beş haftanın en büyük düşüşüne öncülük etti. Endonezya hisseleri, faiz oranı kararı öncesinde iki günlük yükselişe ara verdi. Hindistan hisseleri ise yatırımcıların sanayi üretimi ve enflasyon verilerini beklemesi ile yüzde 0.3 ilerledi. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Hong Kong saati ile 13:24'te 1,053.74 puan oldu. Endeks 12 aylık tahmin edilen gelirlerin 11 katı değerleme kaydederken, bu oran Nisan 2011'den bu yana en yükseğe yakın. Endeks dün 13 ayın zirvesinden gerilerken, 14 günlük RSI iki haftanın zirvesi 69.9'a tırmandı. 70 seviyesi bazı yatırımcılar için satış sinyali olarak görülüyor. 

Asia Wealth Securities Co. Ltd. araştırma şefi Warut Siwasariyanon, "Yatırımcılar değerlemelerin biraz fazlaya kaçmış olabileceği düşüncesi ile nefes alıyor. Çin'de son rakamların şimdiye kadar karışık sinyaller vermesiyle, ekonomik veriler yakından takip edilecek" dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar endeksi bu yıl yüzde 5.1 ilerlerken, aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 4.2 yükseldi ve 15.1 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)