E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar düşüşte---

Gelişen piyasalar düşüşte

Gelişen piyasalar düşüşte
17 Şubat 2015 - 11:29 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, teknoloji hisselerinin gerilemesi ile düşüş gösteriyor

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, teknoloji hisselerinin gerilemesi ve Yunanistan ile kreditörleri arasındaki görüşmelerden anlaşma çıkmaması ile düşüş gösteriyor. Çin hisseleri, Lunar Yeni Yıl tatili öncesinde 2007 yılından bu yana en iyi 7 günlük ralliyi kaydetti.

Güney Kore’nin SK Hynix Inc. şirketi, enerji hisselerindeki düşüşlere öncülük etti. Samsung Fire & Marine Insurance Co., aylık kayıp açıklamasının ardından yüzde 10 değer kaybetti. Rusya hisseleri, OAO Gazprom’un yüzde 1.9 gerilemesi ile yüzde 0.7 düşüş gösterdi. Şanghay Bileşik Endeksi, bir hafta sürecek tatil öncesindeki son seansta yüzde 0.8 yükseldi.  Çin para birimi yuan bir haftanın en zayıf seviyesine geriledi. Rusya rublesi 5 haftanın en yüksek seviyesine ilerliyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.1 gerileyerek Londra saati ile 08:16’da 983.27 puana geldi. Yunanistan ile kreditörleri arasında Brüksel’de gerçekleşen görüşmelerden anlaşma çıkmadı. Euro Bölgesi maliye bakanları ülke ekonomisi üzerindeki kontrollerini gevşetmeyi reddettiler. Şanghay hisse senedi endeksinde işlem hacmi, 30 günlük ortalamanın yüzde 24 aşağısında seyretti. Çin’de yeni yıl tatili Çarşamba günü başlıyor. Tayvan, Vietnam ve Hindistan’da piyasalar bugün kapalı olacak.

Hong Kong’daki Kim Eng Securities Ltd. Başkan Yardımcısı Thebes Lo, “Yunanistan görüşmeleri piyasalara belirsizlik getiriyor. Yatırımcılar tatil öncesinde çok fazla işlem gerçekleştirmiyor. Genel olarak Çin yatırımcıları Çin hükümetinden gelecek ek teşvik ile ilgili iyimser” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 3 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.8 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 2.5 artış gösterirken, 16.6 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)