E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar düşüyor---

Gelişen piyasalar düşüyor

Gelişen piyasalar düşüyor
03 Mart 2014 - 11:30 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Ukrayna'da tansiyonun yükselmesinin ardından Rusya Micex Endeksi'nin sert düşmesiyle satıcılı seyrediyor

Gelişen piyasa hisseleri, Rusya'nın Kırım bölgesi işgalinin Ukrayna'da tansiyonu arttırmasından sonra Rusya Micex Endeksi'nin 2008'den beri en sert düşüşünün öncülüğünde 5 haftanın en büyük gerilemesini kaydetti. Ruble, Rusya Merkez Bankası'nın para birimini desteklemek için faizi arttırmasına rağmen güç kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.3 kayıpla Hong Kong saatiyle 16:13'te 953.60 puana indi. Rusya'nın Micex Endeksi yüzde 11 kadar geriledi ve ruble dolar karşısında yüzde 1.6 zayıfladı. Kospi Endeksi Seul'de bir ayın en sert düşüşünü kaydetti ve won, Kuzey Kore'nin iki roket denemesi ve Güney Kore'nin ihracatının beklentilerin altında kalmasıyla yüzde 0.2 güç kaybetti. Hang Seng China Enterprises Endeksi, imalat endeksinin gerilemesinden sonra yüzde 1.4 düştü. 

Ukrayna ve Kore'deki jeopolitik gerilimler, yavaşlayan büyüme ve Fed'in teşvik azaltımıyla gelişen piyalardan sermaye çıkışı olacağı endişelerini arttırdı. Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yasa yapıcılardan askeri müdahale için izin almasından sonra ABD Rusya'ya yaptırım ihtimalini düşünürken, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bugün Kiev'e gidecek.

"Kimse iki süper gücün arasında bir gerilim olmasından hoşlanmaz," diyen Mumbai merkezli Edelweiss Financial Services Ltd.'nin yetkilisi Ambareesh Baliga, "Belirsizlikler yok olana kadar yatırımcılar gelişen piyasalardan uzak durma ihtimali var," diye ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)