E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar düşüyor---

Gelişen piyasalar düşüyor

Gelişen piyasalar düşüyor
22 Nisan 2014 - 10:25 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, kamu hisselerindeki düşüş ve beklentinin altında gelen bilançolar ile, düşüşü ikinci güne taşıdı

Gelişen piyasa hisseleri, China Resources Power Holdings Co.'nun kamu hisselerindeki düşüşe öncülük etmesi ve Great Wall Motor Co.'nun beklenenden kötü bilançosu ile, düşüşü ikinci güne taşıdı. Endonezya rupisi ise altı haftanın en düşüğüne geriledi. 

China Resources Power, Hong Kong'ta yüzde 10 geriledi. Great Wall ise yüzde 9 değer kaybetti. Air China Ltd., gelirlerinin zayıflayan yuandan olumsuz etkileneceğini açıklaması ile dört yılın en düşüğüne geriledi. Yuan, yarın açıklanacak olan imalat sanayii verisi öncesinde dolar karşısında 14 ayın en düşüğüne zayıflarken, Malezya ringiti en az yüzde 0.4 kaybetti. Largan Precision Co., Bank of America'nın fiyat hedefini yükseltmesi ile teknoloji hisselerindeki kazançları hızlandırdı. 

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek, Hong Kong saati ile 12:30'da 1,009.33 puan oldu. Hang Seng China Enterprises Endeksi üç haftanın en düşüğüne gerilerken, bu yıl genelinde Çin ekonomisinin yavaşlaması ile kazançların zarar göreceği endişesi üzerine yüzde 7.7 aşağıda. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Ukrayna hükümet liderlerinin Kiev'de yapacakları görüşmenin arifesinde ABD ve Rusya'nın birbirlerini suçlaması ile, Ukrayna'daki tansiyonun hafiflediğine dair sinyaller azaldı. 

Tisco Financial Group Plc yatırım stratejistlerinden Komsorn Prakobphol, "Çin'deki ekonomik yavaşlama ve hayal kırıklığı yaratan bilançolar, kısa vadede güveni etkileyecektir. Ukrayna tarafında, Rusya karşısında alınabilecek bir büyük yaptırım riskinin var olması, yatırımcılar arasında, özellikle de gelişen piyasalarda, büyük endişelere neden oluyor" dedi. 

Bloomberg verilerine göre, gelişen ülke hisselerinin gösterge endeksi bu yıl yüzde 0.7 yükselirken, 12 aylık gelir tahminlerinin 10.5 katı değerde işlem gördü. MSCI Dünya Endeksi ise bu süreçte yüzde 0.7 yükseldi ve 14.7 kat değerleme kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)