E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar düşüyor---

Gelişen piyasalar düşüyor

Gelişen piyasalar düşüyor
18 Haziran 2014 - 11:07 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, Fed öncesinde 7 aydan bu yana en uzun süreli düşüşe ilerliyor

Gelişen piyasa hisseleri, Çin konut fiyatlarının düşmesiyle Kasım 2013’ten bu yana en uzun süreli değer kaybına hazırlanıyor ve para birimleri zayıflıyor. Yatırımcılar ise Fed’in parasal genişleme ile igili kararını açıklamasını bekliyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.2 gerileyerek Hong Kong saati ile 13:57’de 1,041.39 puan oldu ve düşüşü 6. güne taşıdı.  Evergrande Real Estate Group Ltd. ve Country Garden Holdings Ltd. Hong Kong’ta yüzde 1.9 oranında değer kaybetti. Malezya ringiti yüzde 0.4 gerilerken, Endonezya rupiahı dolar karşısında, 4 ayın en düşük seviyesine ulaştı. Tayland bahtı, faiz oranlarının açıklanmasından önce 1 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Tayvan hisseleri ise 6 yılın en dik seviyesine tırmandı. 

Fed’in bugün sona erecek toplantının ardından, beşinci teşvik azaltışını açıklaması bekleniyor. Bloomberg’in anketine katılan ekonomistlerin tahminleri, ABD faiz oranlarının yatırımcıların beklentilerinden daha hızlı yükseleceği yönünde. Bugün açıklanan verilere göre, Çin’de yeni konut fiyatları iki yıldır ilk kez düşüş gösterdi.

Bangkok’ta bulunan Philip Securities Plc. araştırma müdürü Sasikorn Charoensuwan, “ABD’nin para politikasını sıkılaştırması gerekeceği söylentileri yükseliyor. Çin ekonomisi ise yavaş bir toparlanma süreci ile devam edecek” dedi.

Gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 3.9 yükselirken, 12 aylık tahmini gelirlerin 10.9 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 4.1 artış gösterirken, 15.1 kat değerleme kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)