E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi düştü---

Gelişen piyasalar endeksi düştü

Gelişen piyasalar endeksi düştü
07 Ekim 2013 - 11:40 borsagundem.com

ABD'deki borç tavanı ve kapanma tartışmalarının etkisiyle gelişen piyasalar endeksi 5. gününde de düştü

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de yasakoyucuların borç tavanı ve hükümetin kapanması konusundaki çekişmenin devam etmesiyle gelişen piyasalar endeksi, ham madde üreticileri ve finansal hisselerin öncülüğünde 5. gününde de düşüş kaydetti.
Hyundai Hysco Co. yüzde 4.2 ile MSCI Inc.'in metal şirketleri endeksindeki en dik düşüşe işaret etti. Industrial & Commercial Bank of China Ltd. yüzde 1.1 ile MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'ndeki en sert 2. düşüşü kaydetti. HTC Corp., en büyük zorluğun önümüzdeki 2 ay olacağını söylemesinin ardından Taipei'deki en sert düşüşü yaptı. Hint rupisi ve ayland bahtı, dolar karşısında yüzde 0.2 değer kaybetti.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 1,004.95 puana geriledi. ABD'nin 17 Ekim'e kadar borç limitini aşmayı önlemek için uyguladığı tedbirler tükenirken, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner, yasakoyucuların borç limitini, diğer koşullarla paketlemeden artırmayacaklarını söyledi.
ABD borçlarını ödememesinin çok saçma olacağını söyleyen Bahana TCW Asset Management'ın direktörlerinden Soni Wibowo, bunun dünyada her ülkede sorun çıkaracağını dile getirdi.
ABD Hazine Bakanı Jacob J. lEw, Kongre'nin 17 Ekim'e kadar borç limitini artırmasının gerektiğini, aksi takdirde ABD'nin nakit seviyesinin tehlikeli düzeyde düşük olacağını ve temerrüt riskinin belireceğini söyledi.
ABD'nin açıktaki 12 trilyon dolarlık Hazine tahvili, Lehman Brothers Holdings Inc.'in 15 Eylül 2008'de iflas başvurusunda bulunduğu dönemdeki 517 milyar dolarlık tahvilinin 23 katı. Berkshire Hathaway Inc.'in başkanı Warren Buffett'ten Goldman sachs Group Inc.'in Başkan ve CEO'su Lloyd C. Blankfein, bu eşiğe gelmenin felaket olacağı uyarılarında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hafta07 Ekim 2013 11:50

    salı çarşamba cuma kısmi yükseliş beklentisi var, bayram sonrası sihirbazın şapkasından para fışkırmasını ümit ediyoruz... milleti satışa getirmeye çalışan bankalara rağbet etmeyin...