E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGelişen piyasalar endeksi düştü---

Gelişen piyasalar endeksi düştü

Gelişen piyasalar endeksi düştü
19 Haziran 2013 - 11:48 borsagundem.com

Gelişen piyasalar endeksi, Çin hisseleri öncülüğünde düştü

Yatırımcıların Pekin hükümetinin emlak kontrollerini sıkılaştıracağı spekülasyonu ve Çin'in para piyasası oranlarının artmasıyla gelişen piyasalar endeksi, Çin hisselerinin öncülüğünde 2. gününde de düşüş kaydetti. Filipin pezosu, Fed'in bugünkü açıklamasının öncesinde zayıfladı.
Hang Seng China Enterprises Endeksi, Çin'in 1 yıllık faiz swaplarının 22 yılın en büyük sıçramasını yapmasıyla 9 ayın en düşüğüne geriledi. China Resources Land Ltd., China Securities Journal'ın hükümetin yakın zamanda pilot emlak vergiisi uygulamalarını genişleteceğini söylemesinişn ardından 3 ayın en düşüğüne geriledi. Samsung Electronics Co., denizaşırı yatırımcıların Güney Kore hisselerinde satışa geçmesiyle yüzde 1.3 düşerek Güney Kore Kospi Endeksi'ni aşağı taşıdı. Ringgit ve Filipin pezosu, dolar karşısında zayıfladı.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 kayıpla 949.35 puana geriledi. Şanghay Emlak Borsası Endeksi, hükümetin fiyatları kontrol altında tutma çabalarını artıracağı spekülasyonlarının çoğalmasıyla yüzde 1.7 gerileyerek 3 ayın en düşüğüne işaret etti. Fed Başkanı Ben S. Bernanke Fed'in 2 günlük toplantısı sonunda basın toplantısında konuşacak. Gelişen piyasalar endeksi 22 Mayıs'ta Bernanke'nin Amerikan ekonomisini desteklemek için uygulanan tahvil alım programının azaltılabileceğinin sinyalini vermesinden bu yana yüzde 9.4 düştü.
Piyasaların, Çin'in emlak kontrolleri spekülasyonundan ötürü düştüğünü belirten PT Samuel Asset Manajemen'in yatırım genel müdürü Agus Yanua, yatırımcıların Fed toplantısını da dikkatle beklediklerini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)