E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarGelişen piyasalar endeksi düştü---

Gelişen piyasalar endeksi düştü

Gelişen piyasalar endeksi düştü
20 Haziran 2013 - 11:40 borsagundem.com

Gelişen piyasa paraları değer kaybederken, gelişen piyasalar endeksi de 11 ayın en düşüğüne geriledi

Çin'deki nakit sıkışıklığının kötülemesi ve Fed'in bu yıl tahvil alımlarını azaltabileceğini söylemesinin ardından gelişen piyasalar endeksi 11 ayın en düşüğüne geriledi, para birimleri zayıfladı ve hükümetlerin borçlanma maliyetleri de düştü.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.9 kayıpla 923.24 puana gerileyerek 26 Temmuz'dan bu yana en düşüğüne işaret etti. Otomobil üreticisi BYD Co. yüzde 7.5 düştü. Malezya ringgiti, dolar karşısında yüzde 1.6 değer kaybederek Kasım 2011'den bu yana en düşüğüne, Hint rupisi de rekor düşüğe geriledi. GÜney Kore'nin 5 yıllık tahvillerinin getirisi yüzde 0.23 artışla Şubat 2009'dan bu yana en yükseğine tırmandı ve Filipinler'in 2037 vadeli tahvillerinin getirisi yüzde 0.5 yükselerek yüzde 5.5'ten 5 ayın en yükseğine sıçradı.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke dün ABD ekonomisindeki risklerin daha da azalması hâlinde merkez bankasının tahvil alımlarını azaltmaya başlayabileceğini, 2014 ortalarında da sonlandırabileceğini söyledi. Çin'de gösterge para piyasası oranı rekor düzeye tırmandı ve öncü imalat endeksi de bu ay daha hızlı daralmaya işaret etti. EPFR Global'ın verilerine göre 12 Haziran'a kadar uzanan 3 haftalık dönemde gelişen piyasa varlıklarına yatırım yapan fonlardan 19 milyar dolar ile 2011'den bu yana en yüksek ölçekli çıkış oldu.
Yatırımcıların risksiz pozisyonlara yöneldiğini söyleyen Rizal Commercial Banking Corp.'un yatırım yöneticilerinden Rico Gomez, bazı yatırımcıların, ucuz paranın sonuna gelindiği düşüncesiyle kenarda beklediğine dikkat çekti ve satışların devam edeceğini öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)