E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi düştü---

Gelişen piyasalar endeksi düştü

Gelişen piyasalar endeksi düştü
04 Temmuz 2013 - 11:45 borsagundem.com

Gelişen piyasalar endeksi 2 gün süren düşüşünü sonlandırdı

Çin hükümetinin büyümede istikrar sağlanması için mali fonların kullanılması gerektiğini söylemesi ve ABD'de beklenenin üzerinde gelen istihdam verilerinin ardından gelişen piyasalar endeksi 3 gündür ilk kez artış kaydetti.
Çin'in en büyük offshore petrol şirketi Cnooc Ltd., petrolün 14 ayın zirvesine tırmanmasının ardından yüzde 3.5 değerlendi. Zijin Mining Group Co., altının kazançlarını genişletmesiyle 9 ayın en büyük sıçramasını yaptı. Hyundai Merchant Marine Co., Kuzey ve Güney Kore arasındaki ilişkilerin iyileşeceği iyimserliği üzerine 2 haftanın en büyük artışını kaydetti. Won ve Hint rupisi Asya paraları arasındaki kazançlara öncülük etti.
MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 kazançla 917.68 puana yükseldi. ABD'de dün açıklanan ADP istihdam verisi şirketlerin beklenenin üzerinde işe alım yaptığını gösterirken, işsizlik başvuruları da düştü. Çin Başbakanı Li Keqiang, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde istikrar sağlama çabaları kapsamında mali fonların, gecekondu bölgelerinin yeniden geliştirilmesi ve temel altyapının geliştirilmesi için kullanılması gerektiğini söyledi.
ABD'den gelen verilerin yatırımcıları, Çin'deki büyüme yakın gelecekte daha yavaş olsa da, ABD'nin toparlanmasının küresel büyümenin motoru olacağı konusunda ümitlendirdiğini söyleyen Ho Chi Minh şehrindeki ACB Securities Co.'nun analistlerinden Attila Vajda, Çin'deki endişelerin piyasa üzerinde durmayı sürdürdüğünü ve destekleyici her haberin olumlu bir şekilde karşılandığını anlattı.
Dünya Ticaret Örgütü'nün verilerine göre gelien piyasalar endeksindeki 21 ülke toplam ihracatının yüzde 17'sini ABD'ye gönderiyor. MSCI Gelişen Piyasalar endeksindeki 10 sektör grubunun tamamı, enerji ve telekomünikasyon hizmeti şirketlerinin öncülüğünde kazanç sağladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)