E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar endeksi düşüyor---

Gelişen piyasalar endeksi düşüyor

Gelişen piyasalar endeksi düşüyor
11 Kasım 2013 - 11:03 borsagundem.com

Gelişen piyasalar endeksi, 2006'dan bu yana en uzun süreli kayıp dönemine hazırlanıyor

Tayland'daki hükümet karşı gösterilerin artması ve Filipinler'deki tayfunun etkisiyle gelişen piyasalar endeksi, 2006'dan bu yana en uzun süreli kayıp dönemini kaydetmeye hazırlanıyor. Hint rupisi, gelişen ülke paralarını aşağı taşıdı.

Bank of Phillipine Islands, Süper Tayfun Haiyan'ın 10 bin kişiyi öldürmesinin ardından yüzde 1.8 değer kaybederek, Filipin borsasındaki düşüşü devam ettirdi. Tayland'ın SET Endeksi 6 haftanın en düşüğüne geriledi. TSRC Corp., kârdaki azalmanın etkisiyle 2 yılın en büyük 2 günlük düşüşüne işaret etti. Hint rupisi ve Endonezya rupisi, ABD'de beklentinin üzerinde gelen tarımdışı istihdam verisinin, Fed'in teşvikleri devam ettireceği iyimserliğini olumsuz etkilemesiyle en az yüzde 1 değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 992.84 puana inerek, 8. gününde de düştü. Filipin hükümeti, yılın en güçlü kasırgasının ekonomiye zarar verebileceği uyarısında bulunurken, tayland hükümeti, af yasası öncesinde güvenliği sıkılaştırdı.

Filipinler'deki felaket ve Bangkok'taki siyasi gerilimin, bu bölgede hisse senedi piyasasını gölgelediğini belirten MNC Asset Management'ın fon yöneticilerinden Akbar Syarief, ABD'deki ekonomik verinin, tahvil alımlarından erken çıkış ihtimalini artırdığını söyledi.

ABD'de tarımdışı istihdam Ekim'de beklentileri neredeyse ikiye katladı.

Gelişmiş ülkelerin göstergesi MSCI Dünya Endeksi bu yıl yüzde 19 yukarıda seyrederken, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 5.9 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)